Massor av medaljer till SACRO i Svenska Cupen


Denny Bågenholm 2022-12-14

Wilma och Hugo Fjelkners medaljskörd från Svenska Cupen i trampolin 2022.
Bild:Privat
Wilma och Hugo Fjelkners medaljskörd från Svenska Cupen i trampolin 2022.

SPORT | Årets sista Svenska cupen-deltävling avgjordes i Lidköping under helgen, med årets största deltagandeantal både när det gäller utövare och antal klubbar. Det gjorde att tävlingen och nervositeten blev större och längre.

 

Sjövalla FK SACRO:s hoppare Wilma Fjelkner och brodern Hugo Fjelkner hade stora chanser att ta bra placeringar i tävlingen och även i totalcupen.

I DMT (Dubbel minitrampolin) startade Hugo och på tjejsidan var det Alma Alowersson och Lucia Nordström för Sjövalla. Tjejerna var först ut och där fick Alma till två bra kombinationer och tog sig till final som sjua. Lucia som har lagt in nya kombinationer gjorde även hon en mycket bra tävling och var bara 0,5 poäng från ett finalpass. I finalen hoppade Alma upp sig en placering och slutade sexa.

Hugo Fjelkner som nu har en dubbelövning i varje kombination tog sig lätt vidare till finalen genom att bli trea i sitt kval. I finalen taggade Hugo till och även han bättrade på med en placering och slutade tvåa. Här var det väldigt tajt mellan placeringarna, men tack vare att Hugo satte sin landning efter en dubbel bakåtvolt perfekt slog han Liam Hoppstadius från Uppsala GK med bara 0,6 poäng då Liam landade lite fel i en kombination.

Även i trampolin var tjejerna först ut och Alma tog sig även här vidare till final genom två bra serier och en sjundeplats i kvalet. Tyvärr missade Lucia en så kallad kravövning och därigenom ”blev av” med två hela poäng men slutade trots det på en tiondeplats.

När det var dags för killarna höll det på att gå helt galet för Hugo som i sin första serie ”glömde bort” vilka övningar han skulle göra mitt i serien. Men Hugo hade sinnesnärvaro nog att ändå få ihop de nödvändiga tio övningarna. När sedan andra serien gick bra med bara lite vandring blev det en tredjeplats i kvalet för Hugo.

I finalen gjorde Hugo inga misstag i sin serie där han har tre dubbelvolter och sju enkelvolter. Serien gav ett personbästa och en andraplats i finalen, bara slagen av Pontus Nord från FK Tor som med sin höjd i serien slog Hugo med dryga åtta tiondelar.

Därefter blev det ett fasligt räknande i sekretariatet för att få fram totalvinnarna i Svenska Cupen 2022. Här räknas poängen i de tre bästa tävlingarna av fyra.

När det var dags för prisutdelningen visste Hugo att det skulle bli en tredjeplats i DMT, det var enkelt att räkna ut, men i trampolin var det helt jämnt mellan Hugo och Vilgot Åhlin från TK Levo. Hugo och Vilgot hade ungefär samma resultat under året och slutade på samma poäng. Men reglerna säger att vid lika är det den som är bäst på sista tävlingen som blir Svenska Cupen mästare 2022, vilket Hugo var då han blev tvåa och Vilgot femma i finalen, så nu kan Hugo Fjelkner titulera sig Svenska Cupen-mästare 2022.

Även storasyster har gjort tre väldigt bra tävlingar under säsongen och tog hand om andraplatsen i totalcupen efter VFTK:s Matilda Andersson.

Så det blev en mycket bra avslutning på årets trampolinsäsong för Sjövalla FK SACRO och det är inte utan man undrar vad Hugo och Wilmas föräldrar svarade på Hugos fråga; ”Vad blir det för segermiddag idag?”.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.