Mål i sista sekunden - Ny seger för Sävehof

Denny Bågenholm 2022-12-29

Partilles Harry Potter är en 17-åring från Färöarna som idag gör nio mål mot Lugi där fyra av dem kommer under de sista minuterna, varav två på straff.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Sävehof vinner i Lund efter att Oli Mittun sätter sista skottet i sista sekunden. Det är en match med många svårbedömda situationer där Sävehof ligger under ända fram till de sista minuterna.

– Vi gör inte det vi ska göra och då straffar Lugi oss, säger Sebastian Karlsson efter matchen.

När delegaten ger Michael Apelgren en utvisning med en minut kvar och Lugi har bollen i anfall så är årets andra förlust nära. Men domarna som får mycket uppmärksamhet riktade mot sig under kvällen dömer Lugi nere med 30 sekunder kvar blir det ett sista anfall för bortalaget. Sävehof tar ut målvakten och spelar 6 mot 6 och de får ett frikast med tio sekunder kvar. Oli Mittun tar sats och samtidigt som han nästan ligger ner skickar han bollen rätt upp i nättaket, Sävehof vinner igen, med minsta möjliga marginal.

– En spelare född 2005 gör saker som en 17-åring inte ska kunna göra på den här nivån men gör det ändå, säger lagkapten Sebastian Karlsson i C Mores sändning.

Men för att backa bandet till innan matchstart är Sävehof tvåa i ligan och Lugi är på en tolfte plats vilket borde innebära en säker seger på pappret för Sävehof. Men så blir det sällan i handboll utan lagen följer varandra under första halvlek där inget lag är i ledning med mer än två bollar. Stämningen i Arenan är hög med runt 3000 åskådare då det spelas Lundaspelen samtidigt. När domarna blåser för halvtid är det uddamålsledning för Lugi med 17-16.

I andra halvlek tar Lugi kommandot och får ett par bollars ledning. Sävehof kämpar sig nästan ikapp när Felix Möller får ett direktrött kort efter 40 minuter. Sävehof drabbas av flera utvisningar på slutet vilket gör att Lugi kan gå upp i en tremålsledning med tio minuter kvar. Sävehof börjar spela 7 mot 6 och med två snabba straffmål av Oli Mittun är det reducerat och kvitterat efter 58 spelade minuter.

Dramat på slutet har ni redan läst och Sävehof går till landslagsuppehåll på samma poäng som Kristianstad som tvåa på 30 poäng. En förlust och två oavgjorda efter 18 omgångar och med en skadelista längre än kungsleden så får man lyfta på hatten för Sävehof och lagets prestation såhär långt i ligan.