Josefin Hermansson årets bowlare


Denny Bågenholm 2022-12-30

Josefin Hermansson är nummer tre på bilden som håller i guldpokalen. Övriga från vänster är Jenny Wegner, Anna Andersson och Cajsa Wegner.
Bild:Svenska Bowlingförbundet
Josefin Hermansson är nummer tre på bilden som håller i guldpokalen. Övriga från vänster är Jenny Wegner, Anna Andersson och Cajsa Wegner.

SPORT | Josefin Hermansson från Team X-Calibur och hela laget som vann World Cup har blivit utsedda till årets bowlare av Svenska Bowlingförbundet.

– Det är pricken över i:et på en riktigt fin säsong och det är väldigt hedrande. Sverige är en såpass stark bowlingnation och det blir andra gången jag får utnämningen, säger hon.


 

Det har varit ett väldigt framgångsrikt år för svensk dambowling. Guldet i World Cup vann Sverige i stenhård konkurrens med de främsta bowlingnationerna i världen. Prestationen gör att Svenska Bowlingförbundet har utsett laget med Anna Andersson, Josefin Hermansson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner till årets bowlare 2022.

Alla fyra spelare från World Cup-laget låg även bakom många medaljer vid ett fantastiskt EM i augusti där Sverige tog 14 av 17 möjliga medaljer. Europamästerskapet är Sveriges bästa genom tiderna.
– Det var en häftig bragd att ta så många medaljer. Det var inte alltid så tufft motstånd men desto viktigare blev det att visa att vi var nationen att slå och vi slarvade inte bort något. Det var ett riktigt härligt mästerskap, säger Josefin Hermansson.

Vid World Cup fanns endast två klasser att kämpa om medaljer i.
– Om man missar en medalj i EM så finns det alltid fler chanser men här var det verkligen att det sattes på sin spets och man var tvungen att prestera när det gällde. Vi har tagit medalj på flera stora mästerskap i rad och det är skönt att det inte är någon engångsföreetelse.

Josefin Hermansson lyfter förbundskapten Robert Andersson och assisterande coach Louise Sonnes egenskaper.
– De är väldigt bra på att ta fram vissa delar hos oss för att kunna prestera bättre. Louise har koll på allt runt omkring och hon vet när vi behöver hennes stöd. Robban är väldigt engagerad och har mycket bowlingkunskap.

Josefin Hermansson är redan laddad för nästa mästerskap.
– Jag har siktet mot VM till hösten. Jag vill ta en plats igen men tar inget för givet.

Svenska damlandslaget, World Cup:
Anna Andersson, Spader Dam, Helsingborg
Josefin Hermansson, Team X-Calibur, Partille
Cajsa Wegner, BK Femtionian, Spader Dam, Hässleholm/Helsingborg
Jenny Wegner,BK Femtionian, Spader Dam, Hässleholm/Helsingborg

Spelarna i guldlaget tog också hem många av medaljerna vid EM i Ålborg där Sverige gjorde ett fantastiskt mästerskap och tog 14 av 17 möjliga medaljer. Europamästerskapet är det bästa genom tiderna av Sverige på damsidan.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.