Pixbo föll mot Storvreta

Denny Bågenholm 2022-12-30

#81 Gustav Fritzell i matchen mot Storvreta som Pixbo förlorade med 4-8
Bild:D-foto

SPORT | Det bjöds på innebandyfest i mellandagarna när Pixbo tog emot serietvåan Storvreta från Uppsala inför 1264 åskådare. Tyvärr var det bortalaget som visade formen och vann med 8-4.

Det började inte direkt bra för Pixbo som drog på sig en utvisning efter 12 minuter när Daniel Kaletun fick två minuter för hårt spel. Direkt tog bortalaget ledningen och innan period ett var slut stod det 0-3 på tavlan.

Andra perioden började lika illa för Pixbo när Andreas Stefansson prickade rätt efter 4.53 och det stod 0-4. Enda gången hemmalaget hamnade i matchprotokollet i andra perioden var när laget drog på sig ytterligare en utvisning, fasthållning av Filip Wramdemark. Storvreta gör ytterligare ett mål innan period två är slut, resultat Pixbo 0, Storvreta 5.

I sista perioden tänds ett litet hopp när Pixbo reducerar till 2-5 innan Storvreta sätter 2-6. Därefter satsar hemmalaget allt på ett kort och tar redan efter 13 minuter ut landslagsmålvakten Jon Hedlund som var tillbaka i målet efter sin skada. Detta gör att slutet av matchen blir målrik. Det slutar med förlust, 4-8 utan att Storvreta är det minsta hotat, de vinner med detta sin elfte match i rad. Pixbo får ta nya tag nästa år.

Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson tyckte så här om matchen till Innebandymagazinet:
– Man får vara ärlig och säga att de var numret större än oss ikväll och vinner helt rättvist. Sen finns det moment i matchen som kanske kunde fått den annorlunda men lite otur med utvisningar emot oss och en bra Parsjö i deras kasse gör att vi aldrig är riktigt nära. Avslutar dock med en riktigt fin tredje period och får ta med oss den till nästa år.

Laget avslutar ändå året på en stabil slutspelsplats.