Jesper Svensson är årets bowlare 2022



Denny Bågenholm 2022-12-28

Jesper Svensson är årets bowlare här tillsammans med sitt lag i Partille - Team Pergamon. Förutom årets spelare blev han pappa tidigare i höstas. Livet leker för Jesper.
Bild:Denny Bågenholm
Jesper Svensson är årets bowlare här tillsammans med sitt lag i Partille - Team Pergamon. Förutom årets spelare blev han pappa tidigare i höstas. Livet leker för Jesper.

SPORT | Svenska Bowlingförbundet har utsett Jesper Svensson från Team Pergamon till årets bowlare på herrsidan. Det är fjärde gången Jesper Svensson får ta emot utmärkelsen.

– Det känns jätteroligt och tyder på att jag har haft ett bra år, säger Jesper Svensson.


2022 ska summeras och Jesper Svensson gör det som årets bowlare på herrsidan. Han kan se tillbaka på ett bowling-år som innehållit flera glimrande insatser. Vid EM i juni tog han fem medaljer varav guld i dubbel och All Event. Hans insatser var starkt bidragande till att Sverige blev bästa nation i mästerskapet och att blågult gjorde sitt näst bästa Europamästerskap på herrsidan genom tiderna.

– EM var en fullträff där medaljutdelningen blev väldigt bra för både laget och för mig. Det var ärofullt att ta hem All Event i EM och där blev det svart på vitt vem som har spelat bra under mästerskapet, säger han och fortsätter:
– Det har varit ett väldigt framgångsrikt år för svensk bowling och det kan inte ha varit lätt att välja ut årets bowlare. Jättekul att man har lyckats imponera och det har varit ett väldigt bra år för egen del.

Året har även bjudit på mycket glädje vid sidan av bowlingen. I höstas blev han och sambon Joline Persson Planefors föräldrar till en dotter.
– Det har varit en härlig tid och jag är tacksam att hela familjen mår bra.

Motivering:
Jesper Svensson gjorde ett strålande EM och tog fem medaljer, varav guld i dubbel och All Event. Hans insatser var starkt bidragande till att Sverige blev bästa nation i mästerskapet och att de gjorde sitt näst bästa Europamästerskap på herrsidan genom tiderna. I februari tog Svensson sin 11:e PBA-titel när han vann The Storm Cup: PBA David Small´s Championship.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.