Lekstorps IF bästa klubb på Västsvenska Mästerskapen 2022


Denny Bågenholm 2022-12-06

Magne Hermann blev dubbel Västsvensk mästare under helgen
Bild:Björn Jerdborg
Magne Hermann blev dubbel Västsvensk mästare under helgen

SPORT | Under helgen den 3-4 december spelades Västsvenska Mästerskapen i bordtennis i Dals-Ed. I förra årets tävling tog klubben ett guld. Men när den sista bollen var slagen av årets upplaga hade Lekstorp med sig hela fem guld hem till Gråbo i Lerums kommun.

– Vi lyckades överträffa våra förväntningar, och detta med råge, säger Emil Pettersson.


 

Bäst gick det för Magne Hermann, som nu kan titulera sig västsvensk mästare i P14 och P16. I P14-klassen stod Magne för en makalös vändning i semifinalen mot Askims Axel Myrhage, från 0-2 till vinst med 3-2, där matchbollen var något alldeles extra. En maratonboll som passerade nätet runt 40 gånger. Julia Zanhar tog obesegrad hem F14-klassen och Ellen Lann vann den svåraste damklassen, damsingel. Ytterligare en spelare från Lerum, Lukas Engström som spelar i klubben LinnéPartille blev västsvensk mästare. Lukas vann P18-klassen. Love Jerdborg som mötte Magne Hermann i finalen blev Västsvensk mästare i P13. Love kom på en andraplats i P14 och tog guld i P13.

Västsvenska mästerskapen är en ungdoms-SM-kvalificerande tävling för spelare från 14 till 18 år. Vinnaren i varje klass har säkrat en plats i ungdoms-SM. Magne, Julia och Lukas har därmed kvalificerat sig till ungdoms-SM som spelas i Helsingborg i slutet av maj månad 2023.

– Klubbens stora dröm just nu är att bygga en egen pingishall i Gråbo, för att vi ska kunna ha möjlighet att växa ytterligare. Vi har kommit en bit på vägen, men det är en lång väg kvar innan en pingishall står färdig. Vi vill få plats med fler ungdomar i klubben. Just nu har vi många som står i kö för att få börja spela hos oss som vi inte kan ta emot. Vi liksom många andra föreningar i kommunen får inte så många träningstimmar som vi önskar, då kommunens hallar inte räcker till för den stora efterfrågan som finns, säger Emil Pettersson på Lekstorps IF.

– Trots detta visar vi vecka efter vecka att vi har en av Västsveriges största och bästa ungdomsverksamhet inom bordtennis, på både bredd och elit. På tävlingarna runt om är vi ofta den klubb med flest deltagare. Tänk då vad vi kan åstadkomma med en egen pingishall. En spännande tanke, avslutar Emil.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.