Denny Bågenholm 2022-12-18

Besviket hemmalag efter förlusten mot IBK Göteborg efter ledning med 4-3.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Partille Innebandy flyttade in i Partille Arena på torsdagskvällen och bjöd på underhållning in på sen kväll när det var dubbla matcher på programmet.

Damlaget mötte IBK Göteborg och hade ledning med 4-3 inför tredje perioden efter mål av Jolin Garcia, Vendela Berntsson, Linnie Ahlberg och Moa Rylander. I tredje perioden rivstartar IBK Göteborg dom både kvitterade och tog ledningen i matchen innan det gått tre minuter. Linnie Ahlberg gör 5-5 efter halva perioden och det blir oerhört spännande på slutet.Göteborg tar åter ledningen med fem minuter kvar men när hemmalaget satsar på att kvittera sätter Johanna Claesson i Göteborg 7-5 i öppet mål vilket även blir slutresultatet.

IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson säger till innebandymagazinet.
– Riktigt go seger som var välbehövlig för oss. Tjejerna gör det riktigt, riktigt bra idag. Vi fick igång effektiviteten framåt. Minimera misstagen bakåt. Partille gör det väldigt bra och svårt för oss, men vi lyckas kriga till oss segern. Från oss coacher var det, hatten av för tjejernas insats. Nu skall vi njuta av lite julledighet.

För herrlaget blev det omvänt när man vinner över Warberg efter ett otroligt målvaktsspel av Tobias Jernsand som tidigare spelat i Warberg under tio säsonger. Han hade en lyckad kväll när han räddade 31 av 33 skott, i 4-2 segern. Warberg vann dock skotten med 33-13. Warberg leder fortfarande serien på 26 poäng och Partille är sjua på 18 poäng.