Gulsvartmagi för Sävehofs damjuniorer


Denny Bågenholm 2024-07-05

Bra coachning är en del i matchningen även om det är spelarna som ska leverera. Andreas Wallin är van vid att köra taktiksnack i halvlek.
Bild:Denny Bågenholm
Bra coachning är en del i matchningen även om det är spelarna som ska leverera. Andreas Wallin är van vid att köra taktiksnack i halvlek.

SPORT | Sävehof har två lag med i flickor 18 och det är idel segrar för båda lagen när man under fredagen går in i slutspelet. Lag två har varit uppe på Överåsvallen som är en “nygammal” spelplats för Partille World Cup. Som coach har man Sävehof A-lagstränare, Andreas Wallin.

– Jag älskar handboll. Det här är det roligaste som finns, säger han.


 

Du har precis vunnit SM guld, vunnit Svenska cupen, blivit huvudtränare till damlaget och så är du här och coachar ett flicklag i Partille World Cup, hur kommer det sig?
– Det finns inget som kan mäta sig med Partille World Cup. Det är bara skoj. Klart att man ska vara med på detta, säger han och skrattar.

Båda lagen har vunnit alla sina matcher och är klara favoriter till att gå långt. Lag två som Andreas coachar är en helt ny sammansättning av spelare och man behöver spela ihop sig lite. Något som går väldigt bra, tycker Andreas.

– Jag tycker att det ser väldigt bra ut. Vi har som sagt två lag med oss och det är bara vinster än så länge. Det känns väldigt roligt.

Hur kommer det sig att du coachar flickor 18?
– Jag har varit med som juniortränare under året. Hälften av tjejerna här har jag haft under ett års tid. För mig är det viktigt att vi som huvudtränare syns nedåt i leden. Jag tror på filosofin att vi ska försöka få upp så många A-lagsspelare som möjligt från våra egna led. Jag tror att det är viktigt att jag syns här och att jag hjälper till och bidrar. Dessutom tycker jag som sagt att det är väldigt kul, säger han.

Hur tror du att tjejerna i lagen upplever det, samma som du?
– Ja, det skulle jag säga. Jag tror de lever livet och kommer att komma ihåg detta resten av livet, säger han glatt.

I matchen som precis hade spelats på Överåsvallen vann Sävehof ganska klart med 11-7 mycket tack vare målvakten Tindra Litsegård som både räddar straffar och limmar frilägen.

– Ja, det kändes bra, härligt med vinst, säger Tindra efter matchen.

Vad ser du fram emot under veckan?
– Att spela matcher såklart och vinna med laget.

Tindra har precis som så många andra varit med i Sävehof sedan handbollsskolan som åttaåring. Hon har spelat i Öjersjö under alla år och började som utespelare.

–I början var jag utespelare, men det var inte länge innan jag ställde mig i mål, säger hon.

Vad är det som är roligt med att vara målvakt?
– Oj, bra fråga. Man har ju ett utsatt läge. Det är kul när det går bra, då är det väldigt mycket uppmärksamhet. Går det  dåligt, är det väl inte lika roligt, säger hon och skrattar.

Men nu går det bra och då är det kul?
– Haha, exakt, nu är det väldigt roligt.

Framtiden, vad ser du fram emot? Är det A-laget som gäller?
– Jag hoppas på det. Det hade ju varit väldigt roligt  att fortsätta utvecklas. För handboll är ju väldigt roligt, säger hon.

Det är inte bara att spela handboll för Sävehofs egna lag under cupen. Det är också en hel del arbete. Under torsdagskvällen var det stor  ledarfest i Scandinavium inför drygt 2000 ledare och då var laget och Tindra med och arbetade.

Hur orkar ni detta, Ni ska ju spela slutspel imorgon?
– Det är inga problem. Det är kul att vara med på detta och hjälpa till under cupen. Vi spelar inte innan 13.30 på fredag så då får vi sova lite, säger Tindra. Som tillsammans med sina lagkamrater dansar vidare och plockar bort tallrikar och glas från långborden i Scandinavium samtidigt som det är show på scenen.

Sävehofs F18 (2) har spelat sex matcher och vunnit alla och gick till slutspel som gruppetta. Där möter man Ikast FS från Danmark som slutade tvåa i sin grupp klockan 13.30 på fredag, Heden 10.

Sävehofs F18 (1) har spelat fem matcher och även de vunnit alla överlägset. Fredagens 16-delsfinal mot Örebro var inga problem utan det blev storseger med 32-6. Nu möter laget Torslanda i 1/8-final 17.55 på Heden 1.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.