Tuff start för Härryda i Partille World Cup


Denny Bågenholm 2024-07-04

Tufft försvarsspel fick Härryda HK på fall. Trots rätt inställning och kämpaanda lyckades man inte vinna över Union West Wien från Österrike.
Bild:Denny Bågenholm
Tufft försvarsspel fick Härryda HK på fall. Trots rätt inställning och kämpaanda lyckades man inte vinna över Union West Wien från Österrike.

Fokus och pepp från bänken när B18-laget får försvara Härryda HK:s färger i årets Partille World Cup.
Bild:Denny Bågenholm
Fokus och pepp från bänken när B18-laget får försvara Härryda HK:s färger i årets Partille World Cup.

SPORT | Klubben har ett lag med i B18 som dessutom är mixat då man lånat in två tjejer, Sessan och Josefin från damlaget. Detta har inte hjälpt utan det har bara blivit en poäng på tre matcher.

– Det är riktigt tufft. Men vi siktar ändå på slutspel, säger coach Henrik Backman.


 

Under tisdagen blev det uddamålsförlust mot Ikast från Danmark med 10-11, sedan spelade laget oavgjort mot Flisa från Norge 12-12. När lokalpressen besöker laget är det match mot serieettan Union West Wien från Österrike som pågår. Bortalaget inleder starkt och hemmalaget ligger under med 3-7 efter tolv minuter. Det står 4-9 i paus, och på så korta matcher som det är i Partille World Cup, 2 gånger 15 minuter, är det tufft att vända ett så stort underläge.

Matchen slutar 10-16 trots några fina kontringsmål på slutet men det är inga sura miner utan det är bara att ladda om för kommande matcher.

Hur kommer det sig att ni är det enda laget från Härryda HK som är med i år?
– Ja, det brukar vara svårt i slutet på säsongen att få ihop lag då det är många som åker bort och en del jobbar beroende på ålder och sånt där, säger Henrik Backman.

Att ni kör mixat lag med tjejer och killar. Hur kommer det sig?
– När vi anmälde oss så visste vi inte hur många vi hade som kunde spela. Så frågade vi damlaget om det fanns några som ville vara med och spela. Det är ju okej att det är tjejer som spelar i de här åldersklasserna även på pojksidan, och de gör ju bra ifrån sig så det är bara kul, säger han.

– Vi har ju spelat tre matcher, och nu förlorade vi fullt rättvist , det är ett duktigt lag som också leder serien. Sen har vi haft en oavgjord match och en uddamålsförlust som vi lika gärna kunnat vinna, det var jämna matcher, berättar Henrik.

Sen är det skillnad på att spela på gräs?
– Så är det, gräs är inte detsamma som trägolv direkt. Nu är det ju dock bra väder än så länge så det går bra. Vi får se hur det blir torsdag-fredag när de lovar ordentligt med regn, säger han fundersamt.

– Men det är ju kul att vara här. Världens roligaste turnering, så lite regn kommer vi att överleva, säger han och skrattar.

Sessan Malmqvist och Josefin Jonasson är tjejerna som är med i laget och det är två riktigt taggade tjejer som tar chansen att vara med i Partille Wolrd Cup när man inte fick ihop ett damlag.

Hur kom det till att ni spelade med killarna?
– Vi kände att de var lite få spelare och det var många som var borta så vi kände att då hjälper vi dem, säger tjejerna och skrattar.

Och det är väl kul att spela Partille World Cup?
– Ja, det har vi gjort många gånger, vi spelade i Sävehof förut och då har det varit varje år.

Härrydas B18 är klubbens enda lag i turneringen och tjejerna är lite besvikna över att man inte fick ihop ett damlag. Men att spela med killar är bara roligt tycker de båda.

– Det är väldigt kul. Det är väldigt kul att möta killar för de är lite tuffare och starkare. Det är en utmaning. Det har gått helt okej även om det var surt med uddamålsförlusten i tisdags, det är bara att kämpa vidare, säger de båda med ett leende.

Den fjärde matchen spelades på torsdagsmorgonen mot JSG Roetgen från Tyskland och förutom att regnet kom till Överåsvallen var det en tuff match. Härryda hamnade i underläge med 0-5 innan man fick in första målet efter åtta minuter. Slutresultat 4-15 och man är sist i gruppen. Nu gäller det att ta poäng av Lugi som man möter 10.55 på Överåsvallen.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.