Damlandslaget gästade Partille World Cup


Denny Bågenholm 2024-07-05

Johanna Bundsen och Linn Hansson hade fullt upp med att skriva autografer på Heden under Partille World Cup.
Bild:Denny Bågenholm
Johanna Bundsen och Linn Hansson hade fullt upp med att skriva autografer på Heden under Partille World Cup.

SPORT | Himlen öppnade sig på torsdagen exakt samtidigt som damlandslaget kom till Heden center för att skriva autografer till hugade och lite frusna supporters. Ett hundratal förväntansfulla fans fick heja på sina idoler och många landslagsspelare kände sig som hemma.

– Att det regnar på Partille World Cup? Ja, det hör väl nästan till, säger Linn Hansson.


 

Sverige möter Nederländerna i Scandinavium i en träningsmatch mellan bronsmatchen och finalen i European Open under fredagskvällen. I EOC finalen möts Tyskland och Schweiz. På torsdagen tog de på sig regnkläder och tog sig till Heden för att skriva autografer. Lokalpressen passade på att prata med Linn Hansson som spelat många Partille Cup i Sävehofs färger och från nästa säsong åter är tillbaka i moderklubben. 

Det är kallt och regnigt på Heden?
– Ja, men det är det absolut. Fast det är ju inget nytt, det regnar ju nästan alltid i Göteborg, säger hon och skrattar.

– Jag tänker att det ju brukar vara bättre väder än idag, men även sämre. Jag kommer ihåg 2007 när jag spelade i Sävehof och det regnade hela veckan, hela tiden, och planerna flöt omkring. Sen har det nästan alltid varit bra väder som jag kommer ihåg, säger Linn.

Att stå här väcker gamla minnen?
– Ja, men det gör det ju absolut. Man vill gå runt och titta på alla lagen. Det är ju någonting man såg fram emot varje sommar, att spela Partille Cup. Det var ju otroligt kul. Man blir lite nostalgisk, säger hon.

Linn kommer att återvända till Sävehof nästa säsong efter flera år i andra klubbar, senast i Önnered. Hon berättar att det ska bli roligt och att känslan är bra.

– Det känns jättebra, kul och inspirerande att komma tillbaka till Sävehof. Det är ju en jättefin förening och de har ju de absolut bästa förutsättningarna. Så är det ju bara. Att ha varit därifrån några år men att komma tillbaka nu känns jättekul och inspirerande.

Men först blir det OS i Paris?
– Jag är ju som sagt reserv, men det är ju en jättehäftig roll. Det är ju också att bara få vara med de här tjejerna och träna med dem, det är ju superhäftigt, och OS det är ju bara det största, säger Linn och ser väldigt glad ut.

Vad har du för förväntningar på att komma tillbaka till Sävehof?
– Sävehof får väl alltid förväntningar på sig som lag och förening, men det ska bli jättekul att få komma in i det nya gänget. Det är ju en rätt ungt grupp, så man är ändå en av de äldre, men jag ser bara fram emot detta med glädje, så det ska bli jättekul.

En spelare som gör en omvänd resa är Johanna Bundsen som lämnar Sävehof för spel i Tyskland.

Nu har ni fått skriva autografer till fans en bra stund. Hur viktigt är det för er som landslagsspelare att ha den här kontakten med de unga fansen?
– Det är såklart en stor del i det. Vi vill lyfta handbollen, framförallt damhandbollen. Man minns ju själv, man var i deras åldrar som kom hit nu och tog autografer, hur stort det faktiskt är att få träffa sina idoler. Så det är en viktig del för att sprida handbollen.

Du har precis vunnit ett nytt guld med Sävehof och nu är det dags att flytta igen, vilka känslor har du?
– Det är med vemod. Konstigt att inte komma tillbaka hit efter OS och få träna med Sävehof. Det är som en familj för mig, som jag har sagt i många andra intervjuer tidigare. En väldigt märklig känsla samtidigt som jag ser väldigt mycket fram emot ett nytt äventyr i Tyskland. Men det känns ganska långt bort just nu. Nu har man nästan bara Paris och OS i huvudet, säger Johanna Bundsen.

Att även herrarna är där samtidigt, betyder det något extra i sammanhanget?
– Ja men det är såklart jätteroligt att det är två stycken lag med på dam- och herrsidan, som har tagit sig dit. Tidigare OS så har herrarna också varit där när jag själv har varit med. Och det är jättekul att de finns där och man kan hänga lite när man har lite tid över, säger Johanna med glädje i rösten.

Har du hunnit vara något i din nya stad och klubb, Bietigheim?
– Nej, det har jag inte. Jag fick lägenhet för tre veckor sedan och jag var bara där i höstas när vi mötte dem i Champions League. Men jag tänker att det löser sig. Jag har Sofia Hvenfelt där nere som min trygga punkt. Hon kommer väl hjälpa mig ifall det skulle krisa någonstans, säger hon och skrattar.

Nu har du varit två vändor i Sävehof. Blir det en tredje?
– Jag stänger inga dörrar. Sävehof-familjen, så mycket som den betyder för mig, så stänger jag absolut inga dörrar till att komma tillbaka någon gång i framtiden, säger Johanna Bundsen när hon och resten av laget återvänder till hotellet inför uppladdningen inför kvällens match.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.