EM-guld till Partillebowlare


Denny Bågenholm 2022-08-17


SPORT | Josefin Hermansson och Victoria Johansson vinner EM-guld i dubbel. – Jag har knappt förstått ännu att vi har vunnit men det känns helt fantastiskt, säger Victoria Johansson.

I finalen var Team X-Caliburduon från Partille svårstoppade. Victoria Johansson slog 278 poäng vilket är mästerskapets högsta serie hittills. Josefin Hermansson fick till 212 och totalt hade de 490 poäng vilket räckte till förstaplats och laget fick ta emot guldmedaljerna.

– Det kändes mer avslappnat i finalen att få möta Cajsa och Jenny för då visste vi att vi hade ett guld säkrat till Sverige, säger Victoria som är glad att hon fick till spelet så bra i slutspelet.

– Spelet har varit lite gnetigt för mig tidigare i mästerskapet men jag tänkte bara att jag skulle gå in och göra mitt bästa och hade koll på mina fokuspunkter. Det kändes som att allt föll på plats i finalen, säger Victoria på Bowlingförbundets hemsida.

Hon hyllas av sin dubbelkompis och lagkamrat Josefin Hermansson.
– Victoria gör ett fantastiskt jobb och lyfter lyfter sig när det behövs som mest. Vi spelar i samma klubb och trivs väldigt bra ihop, och håller med om att det var en lugnare känsla med en helsvensk final.

– Det är självklart speciellt att möta ett svenskt lag men jag slappnade av mer och det blir ett angenämt problem när vi alla är lika hungriga på guldet. Det är riktigt kul att ta hem det och det känns lite som en revansch för mig efter bronset i singeln att gå hela vägen nu, avslutar en glad guldmedaljör Josefin Hermansson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.