SM-silver till Kalle Wållgren


Jonas Bengtsson 2022-08-16

Bild:Deca text & bild

SPORT | Häcklöparen Kalle Wållgren är nybliven SM-silvermedaljör. Bara 15 hundradelar från guldet i Norrköping. – Jag var lite besviken i stunden, men nu i efterhand är jag ändå ganska nöjd, säger Lerumsbon.

Hos familjen Wållgren i Lerum är det friidrott som gäller. Både mamma Lisa (sjukamp) och pappa Fredrik (400 meter häck) har tagit SM-medaljer och är numera ledare i Lerum friidrott där Kalle Wållgren, 21 år, inledde sin karriär. Kvar i klubben finns även de yngre syskonen Elsa och Rut.

Men sedan ett par år är det Örgryte IS som gäller för Kalle som bor kvar hemma och samtidigt studerar på Chalmers.
– Jag hade kunnat göra en satsning i Lerum också, det är väldigt bra där. Men grejen var att jag inte hade någon direkt att träna med på min nivå. Och i Örgryte hade de en väldigt bra grupp där jag först började vara med på ett pass i veckan.

Det blev längre fram två och tre pass i veckan på Slottsskogsvallen och i Friidrottens hus och sedan blev det helt enkelt naturligt att byta klubb till Örgryte IS där Kalle satsar på 400 meter häck. Och i söndags kom hans hittills största framgång i seniorkarriären då han blev tvåa på SM i Norrköping.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.