Alingsås damlag bygger vidare


Denny Bågenholm 2024-05-08

Filippa Oderbrant och Mira Larsson fortsätter i Alingsås HK nästa säsong.
Bild:Alingsås HK
Filippa Oderbrant och Mira Larsson fortsätter i Alingsås HK nästa säsong.

SPORT | Filippa Oderbrant och Mira Larsson har båda förlängt sina kontrakt med Alingsås handbollslag inför nästa säsong.

 

Filippa Oderbrant, som kom till klubben från Strömstad 2018 och debuterade i damlaget 2020/21, har varit en pålitlig målskytt. Förra säsongen stod hon för 80 mål och i år gjorde hon 31, vilket gav henne en femteplats i lagets interna skytteliga. Hennes kraftfulla spel har varit en tillgång för laget, som slutade åtta i Allsvenskan men siktar högre kommande säsong.

Mira Larsson, 19, som började i Alingsås men har även spelat för Sävehof, återvände till klubben och har haft ett lärlingskontrakt. Under den gångna säsongen spelade hon mestadels med HP Alingsås, bidrog med 56 mål och var ibland uttagen i damlagets matchtrupp. Hon har nu fått ett fullvärdigt kontrakt för kommande säsong och blir den fjärde vänsterhänta spelaren i laget. Båda spelarna ansluter sig till en trupp med totalt sexton kontrakterade spelare, som förväntas växa med ytterligare några namn.

– Jag är inte helt nöjd med min prestation den här säsongen men det är bara att fortsätta kämpa och det är kul att få fortsatt förtroende. Som lag ska vi vara nöjda eftersom vi har presterat bättre handboll med i stort sett samma spelare som förra säsongen, säger Filippa Oderbrant.

– Jag trivs väldigt bra och känner att utvecklingskurvan pekar uppåt. Alingsås är min moderklubb vilket gjorde valet att förlänga enkelt, och jag är glad att tränarna tror på mig, säger Mira Larsson som fortsätter:
– Jag hoppas utvecklas både individuellt och med laget nästa säsong och satsar på att ta en plats i den allsvenska truppen.

– Vi är väldigt glada att Filippa vill fortsätta ytterligare en säsong hos oss. Att spelare stannar en längre tid är ett kvitto på att vi har en bra verksamhet. Mira har tagit kliv under säsongen och vi tror och hoppas på ytterligare utveckling. Med Mira blir vår högersida komplett, säger sportchef Christer Mårtensson.

– Vi är glada att få jobba vidare med Mira som har ett bra förråd med skott-alternativ. Hon behöver ta steget upp på seniornivå i sitt spel vilket vi tror att hon kan göra nästa säsong. Filippa är en av våra fysiskt starkaste spelare och har haft en jättefin utveckling i försvarsspelet den här säsongen. Framåt har hon fortfarande stor potential att utvecklas och kan ta ett stort kliv kommande säsong, säger tränaren Johan Pettersson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.