Slipad kantspelare till Sävehof


Denny Bågenholm 2024-05-10

Den rutinerade kantspelaren Matilda Forsberg är klar för Sävehof nästa säsong.
Bild:IK Sävehof
Den rutinerade kantspelaren Matilda Forsberg är klar för Sävehof nästa säsong.

SPORT | Matilda Forsberg är 26 år och kommer ursprungligen från Stockholm med Haninge HK som moderklubb. De senaste två säsongerna har hon spelat för Skövde HF och har under säsongen spelat 13 matcher och gjort 40 mål.

– Jag är tacksam och stolt över att få fortsätta min handbollskarriär i Sävehof, säger Matilda Forsberg.


 

Hennes väg till toppskiktet i handbollsligan har inte varit spikrak. För några år sedan valde hon att sluta spela handboll och lämnade VästeråsIrsta och flyttade hem till Stockholm.

– Då hade jag tappat lite inspiration. Jag kände en psykisk ohälsa kopplat till mina prestationer. Jag hade inte kontroll över mina tankar, sa hon till Handbollsligan dam.

Efter ett år fick hon chansen att åter spela handboll i AIK där hon gjorde succé med 119 mål på 22 matcher och blev bästa kantspelare i Allsvenskan. Säsongen 2022 gick hon till Skövde HF och blev där uttagen i årets All-Star lag. Nu är hon klar för Sävehof på högerkanten där Sävehof haft många All-Star spelare tidigare, som Mathilda Lundström och Emma Fernis. Nu blir det att konkurrera med Ida Sembe och Carmen Martin.

– Klubben har en vinnarkultur med höga ambitioner och mål, vilket jag drivs av. I Sävehof ser jag möjligheten att fortsätta utvecklas som handbollsspelare. Jag ser fram emot den kommande säsongen och att vinna så många matcher som möjligt såväl i Sverige som internationellt, säger Matilda Forsberg.

– I Matilda stärker vi vår uppsättning på högersexpositionen. Hon är en kontringsstark målgörare, och så sent som förra säsongen uttagen i handbollsligans All-Star lag. Vi får in en seriös och ambitiös spelare som vi ser en stor potential i, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef IK Sävehof.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.