4 408 åskådare såg Sävehof förlora


Denny Bågenholm 2024-04-24

Emil Berlin kämpade och slet. Som tack blev han bästa spelare med sina sex mål på sju försök.
Bild:Tommy Holl
Emil Berlin kämpade och slet. Som tack blev han bästa spelare med sina sex mål på sju försök.

Fullsatt, lapp på luckan, publikrekord och en otrolig stämning var det i Partille Arena.
Bild:Tommy Holl
Fullsatt, lapp på luckan, publikrekord och en otrolig stämning var det i Partille Arena.

SPORT | Ett hårt kämpande Sävehof, stöttade av tusentals supportrar, lyckades inte fälla Flensburg. När matchen var över stod det 30-41. Även om David inte vann mot Goliat, vann Sävehof något annat, respekt. Och nytt publikrekord.

 

Sävehofs herrlag består till största delen av egna produkter fostrade från barnsben i handbollsskolan. Några har kommit som elever till Partille Gymnasium och två har anslutit från Norge och Island. Flensburg består av världsspelare från nio nationer där endast en var från Tyskland igår, nämligen Johannes Golla som gjorde åtta mål. Ingen av Flensburgs spelare har heller Flensburg som moderklubb.

På läktarna fanns över 30 ungdomslag som fick se Jim Gottfridsson, Oli Mittun, Emil Jakobsen, Pontus Brolin, Johannes Golla, Simon och Felix Möller. Hundratals ungdomar som fick se favoritsporten handboll locka 4408 åskådare till en kvartsfinal i European League, något som inte hänt på över 20 år i Göteborg.

Hatten av för Sävehof som tillsammans med Kristianstad, Skövde och Ystad visar att handboll är en enormt stor sport där spänning och underhållning är på topp i sextio minuter. Sävehofs enorma klack sjöng matchen igenom och de som fått tag på en biljett kunde vara glada när de lämnade Partille Arena. Detta visade också att svenska klubblag kan vara med i Europa, kan arrangera handbollsfest, kan locka publik och kan bjuda på fantastisk underhållning.

Att matchen tidigt var förlorad märktes då Flensburg tog kommandot direkt. Det tyska laget, som var överlägsna fysiskt, tvingade Sävehof att ta svåra avslut, något som målvakten, danska Kevin Möller, tackade för. Sävehof hade svårt även bakåt vilket resulterade i flera snabba kontringsmål. Efter en kvart stod det 5-10 och det var upplagt för förnedring.

Men Sävehof fortsatte kämpa med publiken i ryggen för att täppa till det växande avståndet. 7 mot 6 spelet fungerade till en del men varje tappad boll resulterade i ett snabbt kontringsmål. I halvlek låg hemmalaget under med 14-22.

Flensburg var numret för stora och det blev att njuta av Golla och Gottfridssons offensiva kvalitet. Några gånger fick Sävehof anfallsspelet att stämma och publiken var i extas. Trots förlusten stod hela Partille Arena upp de sista minuterna och applåderade och sjöng tillsammans med Kamikazes. Drömmen om Final 4 kanske är över, men något annat tändes igår bland ungdomarna på läktaren.

"Så bra som de är på plan, vill jag också bli” tänkte många av dem.

Sävehofs hjältar går nu för SM-guld med match redan på fredag mot IFK Kristianstad när man spelar semifinal två, där det står 1-0 i matcher till Sävehof. Semifinal tre spelas nästa fredag 3 maj, men innan dess är det returmöte mot Flensburg på tisdag 30 april. Allt om matcherna på våra sociala medier:

Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.