Fotbollssäsongen ÄR här

Denny Bågenholm 2023-03-16

Målgörarna i matchen, Fabian Börjesson, Aladin Cevik, Linus Schyuman.
Bild:Lekstorps IF

Ledare och publik blev svettigare än spelarna när de fick gräva fram läktare och mål efter snöstormen.

SPORT | Snöstormen hade rasat och termometern visade minusgrader när det var derbydags mellan Lekstorps IF och Floda BK något som inte tillhör vanligheterna. Blev det match? – Ja, ledare och publik fick springa runt plan som "förgiftade råttor" och dra fram mål ut från halvmeterhöga snövallar, hälsar Mats Johansson.

När matchen väl blåstes igång sken solen ikapp med glada spelare från Lekstorps IF som genomförde en riktigt stabil första halvlek. Efter slarv i bortalaget var Linus Schyuman snabb och snodde åt sig bollen, iskallt tryckte han in 1-0 bakom en stelfrusen Floda-målvakt. Fabian Börjesson utökade till 2-0 efter några värmande dribblingar och finurligt petade han in bollen i nätet.

I andra halvlek gick tempot ner markant. Hemmalaget kämpade men orkade inte riktigt, det fanns inte heller någon värmande blåbärssoppa i omklädningsrummet i paus. Hemmalaget  krigar på så gott det går, men det fina spel från första halvlek försvann i fjärran. Floda gör 2-1 på en riktig bjudning. Sista halvtimmen är det motvind och uppförsbacke, alla väntar på en kvittering. Då får Aladin Cevik en fin djupledspassning, snabbt och starkt löper han sig fri och trycker in segermålet till 3-1.

– jag tänkte som vanligt. Jag kollade på målvakten och såg en lucka i bortre vänstra hörnet, säger Aladin, efter han fastställde slutresultatet till 3-1, säger han på klubbens hemsida.