Propagandahandboll när Sävehof körde över Alingsås

Denny Bågenholm 2023-03-17

Alingsås försökte stoppa sin tidigare lagkamrat William Andersson Moberg med ojusta medel. Tre utvisningar och sju straffar drog de på sig, vilket inte uderlättade i gårdagens överkörning i Partille Arena.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Sävehof brukar ha det tufft mot Alingsås men igår hade de bestämt sig, inga fler förluster mot dem. Och det var inget snack, första kvarten kanske var det bästa hemmalaget levererat under säsongen, ledning med 11-2 och Mikael Franzén hade redan kastat in timeoutkortet två gånger.

Sävehof har två förluster under säsongen och en av dem är mot Alingsås, något som laget bestämt sig för att det inte skulle upprepas.
– Vi hade bestämt oss innan matchen, nu får det vara nog med förluster mot Alingsås, säger målvakten Simon Möller efter matchen.

Första 20 minuterna är handbollspropaganda, Sävehof går ut med tempo och tekniska kvaliteter där allt resulterar i mål. Alingsås ser ut som ett juniorlag och trots fysiskt spel är man helt utspelade. Mikael Franzén tar två tidiga timeouter utan att det hjälper speciellt mycket. Det är fin spridning av målgörare för hemmalaget och när man har en talang som Olí Mittún som tredje spelare på mittnio, märker man bredden i laget, detta kan leda långt i kommande slutspel.

I paus har Alingsås kommit lite närmare, mycket tack vare Rasmus Thorbjörnsson som gjort fem av Alingsås tio mål, halvtidsresultat 17-10.

I andra halvlek byter Sävehof runt bland sina spelare och Alingsås går för att komma närmare vilket man också gör. Efter 45 minuter har avståndet krympt till fyra mål, 21-17 och Alingsås bortaklack hoppas på en sen vändning i matchen. Istället rycker Sävehof igen och går upp i en sjumålsledning. Ny timeout från Alingsås men det hjälper föga då avståndet håller sig matchen ut, slutresultat 30-23 efter en uppvisning i handboll av Sävehof. I hemmalaget är det många olika målgörare där Felix Möller gör 5/5 från linjen. Fast familjen är ändå värst då storebror Simon Möller åter är 40 procentig i målet och blir bästa spelare.

– Det var riktigt skönt att visa hur bra vi är. Vi har haft svårt för Alingsås i seriespelet de senaste åren men idag visar vi verkligen klass. Vi satte ner foten och visade vår största lokalkonkurrent vad skåpet skulle så, säger Simon Möller.

När de kryper närmare, blir det nervöst på bänken?
– Nej det tycker jag inte, vi var lite frustrerade i omklädningsrummet i paus då vi släpper in dem i matchen. Men sju mål i paus mot Alingsås är ju bra alla andra dagar i veckan. När det sedan blir fyra så samlar vi mod och säger att det ändå är helt okej spelat. Vi är trygga matchen igenom, fortsätter han.

– Själv får jag en otroligt bra start, där allt fungerar. Så brukar det inte se ut, jag har normalt rätt svårt att komma in i matcherna, jag är segstartad, säger Simon och skrattar.

– Men jag fick en hel del räddningar i början och lyckas hålla fokus matchen igenom vilket jag är väldigt nöjd med, avslutar han.

När även Ystads IF förlorade mot Eskilstuna GUIF är det nu klart att Sävehof blir som sämst tvåa i Handbollsligan och då har en cup-plats i europa nästa säsong. Två matcher återstår mot Skövde borta och Hallby hemma. För att vinna serien krävs det att Kristianstad förlorar någon av sina sista tre matcher. Här blir det att hålla på Redbergslid ikväll som möter Kristianstad på bortaplan.