Linn från Lerum tog cup-guld med Sävehof


Denny Bågenholm 2023-03-15

Pyramidbygget är en ny tradition som började i våras med SM-guldet. Linn Johansson och Ida Sembe bärs upp av Thea \
Bild:Tommy Holl
Pyramidbygget är en ny tradition som började i våras med SM-guldet. Linn Johansson och Ida Sembe bärs upp av Thea "Pippi" Blomst och Nina Koppang balanserar guldpokalen.

SPORT | I söndags tog Sävehofs damer klubbens första cup-guld när laget besegrade Höör. På planen fanns 20-åriga Linn Johansson som startade sin karriär i Baltichov. Nu har hon både SM-guld och Svenska Cupen guldet på sin meritlista.

 

Linn har haft sparsamt med speltid under säsongen beroende på lite ryggproblem och stenhård konkurrens i damlaget fast det har gett henne lite speltid i Sävehofs farmarlag som också vunnit sin serie - Division 1 södra dam.

Grattis till dubbla seriesegrar och ett cupguld!
– haha, du tänker så. Ja det har varit lite blandat med speltid under säsongen och min rygg har gjort lite ont. Samtidigt är konkurrensen i laget jättestor då det finns så många bra spelare som kämpar om platserna. Men jag är jätteglad för cupguldet och seriesegrarna i både Division 1 och SHE.

Linn pluggar heltid på Handels i Göteborg samtidigt som hon spelar i Sävehof. Hon går nu andra terminen och för att underlätta har hon lämnat Lerum för en lägenhet i Göteborg.
– Jag är i skolan fyra dagar i veckan och tränar varje dag och det fungerar bra. Hinner jag inte gymma på morgonen så tar jag det efter skolan i samband med handbollsträningen. Ibland får jag gå tidigare från skolan men det går alltid att få hjälp om jag missat något.

Firade ni efter matchen i söndags?
– Vi var kvar i Arenan och firade lite, men det var lugnt. Vi har ju match mot VästeråsIrsta ikväll. Det får förhoppningsvis firas mer när slutspelet är färdigspelat.

Hur var själva matchen?
– Den var kul fast vi hade gärna vunnit returen hemma också. Vi hade snackat mycket om att ändå gå för fullt och det var självklart planen. Men kanske blev det omedvetet att vi höll igen när vi visste att det var klart i paus. Hade det varit jämnare och det krävts seger är jag ganska säker på att vi hade löst det.

Hur ser din egen målsättning ut inför avslutningen?
– Jag ska göra mitt bästa och försöka få så mycket speltid som möjligt, Sen vill jag avsluta med ett nytt SM-guld, sen får vi se vad som händer.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen, vart tar du vägen sen?
– Det får jag återkomma till, säger hon och är är tyst som en mussla om framtiden.

Pyramidbilden efter vinsten har blivit en snackis, hur kom ni på den idén?
– Det började redan efter SM-guldet förra året då gjorde vi den när vi vann mot Skuru men då blev det ingen bild, nu tänkte vi att den kör vi igen fast på planen och det blev ju en succé.

Thea Blomst verkar vara starkare än Pippi Långstrump?
– Ja den tjejen har muskler, är man dessutom lagkapten så ingår det ju att hålla upp laget, säger Linn och skrattar.

Blir det samma om ni vinner SM-finalen?
– Då måste vi nog höja oss lite, det finns en duktig tjej i farmarlaget S-Hof som tränar cheerleaders så vi kan kanske fråga om lite tips av henne.

Stort grattis igen till guldet och lycka till i slutspelet.
– Tack så mycket!

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.