Till:
Från:

Slutspeldags för Pixbo Wallenstam

Denny Bågenholm 2023-03-14

Damerna firade sin 22 seger mot Malmö och laddar nu för kvartsfinal som troligtvis kommer spelas mot Kalmarsund. Där får laget fördel av hemmaplan som bäst rankat lag.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Herrarna har spelat klart och möter Kalmarsund i kvartsfinalserien. Damerna spelar sin sista seriematch på lördag 18 mars och där lutar det också åt att Kalmarsund står för motståndet i kvartsfinalen.

Pixbos damer mötte i helgen Malmö och efter en klassisk överkörning vann Pixbo med 12-6. Efter att bortalaget tagit ledningen var det Pixbo för hela slanten. Första perioden slutade 4-2. Andra perioden fortsätter på samma sätt och hemmalaget gör fem mål när Malmö endast lyckas med två, 9-4 efter två perioder. Pixbo utökar ledningen till 10-5 efter tre minuter genom Axina Pettersson och matchen känns avgjord. Det blir ytterligare tre mål innan domaren blåser av matchen som slutar 12-6. Emma Stenberg i Pixbo är stekhet och gör fyra mål.

Nu återstår bara en match innan slutspelet och det är den betydelselösa bortamatchen på lördag mot Karlstad. Motståndare i kvartsfinalen blir sannolikt Kalmarsund som måste vinna sin sista match med tio mål samtidigt som Endre förlorar med minst 12 mål.

Herrarnas serie är slutspelad och kvartsfinalserien är planerad enligt nedan. Där möts Pixbo och Kalmarsund vilket kan skapa fina dubbelarrangemang i Wallenstam Arena om det även blir Kalmarsund för damerna. Första matchen spelas redan på torsdag.

Kvartsfinalserie 2: FBC Kalmarsund-Pixbo Wallenstam IBK
Kvartsfinal 1: torsdag 16 mars 18.30 - FBC Kalmarsund vs Pixbo Wallenstam IBK
Kvartsfinal 2: lördag 18 mars 18.00 - Pixbo Wallenstam IBK vs FBC Kalmarsund
Kvartsfinal 3: måndag 20 mars 18.30 - FBC Kalmarsund vs Pixbo Wallenstam IBK
Kvartsfinal 4: torsdag 23 mars 19.15 - Pixbo Wallenstam IBK vs FBC Kalmarsund
Kvartsfinal 5: lördag 25 mars 16.00 - FBC Kalmarsund vs Pixbo Wallenstam IBK
Kvartsfinal 6: tisdag 28 mars 19.15 - Pixbo Wallenstam IBK vs FBC Kalmarsund
Kvartsfinal 7: torsdag 30 mars 18.30 - FBC Kalmarsund vs Pixbo Wallenstam IBK