17-åringen från Lerums IS debuterar i landslaget


Jonas Bengtsson 2023-03-14

Lerums IS-liraren Fridolina Zeijlon spelar även med IFK Göteborg futsal och har nu blivit uttagen i det svenska futsallandslaget som möter Tjeckien på torsdag och fredag.
Bild:Anders Wistrand
Lerums IS-liraren Fridolina Zeijlon spelar även med IFK Göteborg futsal och har nu blivit uttagen i det svenska futsallandslaget som möter Tjeckien på torsdag och fredag.

SPORT | I går samlades det svenska landslaget i futsal. Med på planet till Tjeckien satt en 17-årig debutant från Olofstorp.

– Det är lite nervöst såklart men det ska bli jättekul, säger Fridolina Zeijlon från IFK Göteborg futsal och Lerums IS.



Nye futsalförbundskaptenen Nicklas Asp har tagit ut 15 spelare i sin senaste landslagstrupp då två träningsmatcher väntar på bortaplan mot Tjeckien. Två debutanter är med varav Fridolina Zeijlon är en av dem.

– Det är många erfarna och rutinerade spelare med i truppen, medan jag är ung och inte har spelat futsal så länge, så jag tror att jag kommer lära mig extremt mycket på den här resan. Jag är väldig taggad och det ska bli jättekul, särskilt för att få möta ett tufft motstånd och få utmana sig själv lite extra, säger den nyss fyllda 17-åringen från Olofstorp som till vardags läser första året med idrottsinriktning på Bernadottegymnasiet i Göteborg.

Hon har fostrats i Bergums IF där “Friddo” och futsallaget vann division 1 förra året och dessutom kom tvåa i futsal-SM för 17-åringar.

– Vi var verkligen grymma och kvalade även upp till RFL, men vi var tvungna att tacka nej till platsen vilket var synd. Tyvärr finns inte laget kvar längre.

Spelarbrist var orsaken till att laget lades ner och Fridolina Zeijlon har den här inomhussäsongen spelat med IFK Göteborg futsal i RFL Götaland – den högsta futsalligan.

– Det har varit skitbra och jag har haft väldigt kul. Jag har verkligen utvecklats under säsongen.

För laget gick det inte riktigt lika bra då man slutade på plats 5 av 6 i tabellen, lägg därtill att två lag drog sig ur serien.

Hur fick du reda på att du var uttagen i landslaget?
– Jag hade lektion och så ringde det i telefonen men jag kunde inte svara (skratt). Sen ringde min assisterande tränare i “Blåvitt” och berättade att förbundskaptenen försöker nå mig. Och dagen efter när jag åt frukost så ringde Nicklas Asp upp igen och frågade om jag ville följa med till Tjeckien.

Svaret var ett självklart ja och att Fridolina tyckte att det skulle bli jätteroligt.

Är landslaget något du gått och tänkt på?
– Nu senaste säsongen har jag funderat lite kring fotbollen, och om det är något jag vill satsa på så är det futsal. Och i så fall att landslaget kanske skulle kunna bli aktuellt inom 3-5 år, men inte så här snart, säger Fridolina som spelar “vinge” (mittfältare) på futsalplanen där lagen har en målvakt och fyra utespelare.

I samband med att truppen togs ut så kommenterade Nicklas Asp uttagningen av debutanterna Paloma Grav (Mälarhöjdens IK) och Fridolina Zeijlon enligt följande på förbundets hemsida:

– Paloma är en duktig futsalspelare med bra fysik och hon är också väldigt bolltrygg. Hon har stuckit ut i Mälarhöjden under säsongen. Fridolina är en ung och talangfull spelare, och har även hon stuckit ut i sitt klubblag under säsongen som varit. Hon är en explosiv och kraftfull spelare som vågar ta för sig. Vi vill lära känna båda och se dem i landslagsmiljön,

Sverige träningsspelar mot Tjeckien på torsdag och fredag den här veckan i Kadaň. Något EM- eller VM-kval är det däremot inte planerat för svensk del det närmaste året.

– När det väl blir ett kvalspel hade man såklart gärna velat vara med. Men jag kör på här nu och så får vi se hur det går till att börja med.

När futsalsäsongen nu lider mot sitt slut är det istället utomhussäsongen som gäller – och där spelar Fridolina med Lerums IS.

– Det ska bli roligt och skönt att få komma ut efter inomhusäsongen. Vi har en ny tränare i år som jag tycker det fungerar väldigt bra med och så här i början av säsongen känns det väldigt bra. Men det är futsalen jag satsar mest på och fotboll kör jag mer för att det är kul, men viljan att fortsätta utvecklas finns förstås även där. 


Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.