Denny Bågenholm 2023-03-13

FBC Lerum klarade sig kvar i allsvenskan med minsta möljliga marginal när laget kryssade mot Lindås.
Bild:FBC Lerum

SPORT | Tre lag var inblandade i kampen om nedflyttning. Två av lagen möttes i Lerums Arena, FBC Lerum och Lindås IBK. Tredje laget IBK Lund mötte Karlstad IBF i Lund. Alla resultat gick Lerums väg och laget slutade sjua i allsvenskan.

Matchen var bara ett par minuter gammal när Lindås tog ledningen via Adam Torkelsson. Lerum hade sedan chansen att kvittera men brände flera lägen, istället gjorde Lindås 0-2. Lerum reducerar genom Pontus Reinholdsson till 1-2 som blev halvtidsresultat.

Tidigt i den andra perioden får Lerum en utvisning som man klarar av utan att släppa in något mål. Stärkta av detta kvitterar laget ett par minuter senare via Joel Ekström. Lindås tar åter ledningen innan Lerum kvitterar ytterligare en gång. Lerum får ett powerplay med några minuter kvar som man effektivt förvaltar när Joel Ekström sätter 4-3 som står sig perioden ut.

Snabb kvittering i tredje perioden av Lindås, ett oavgjort resultat räcker för att Lerum ska hålla sig kvar i allsvenskan. När Pontus Reinholdsson gör sitt andra mål i matchen är det glada miner på bänken när Lerum återtar ledningen och det står 5-4 med några minuter kvar. Något som snabbt vändes till oro när Victor Lövdahl åter kvitterar för Lindås. Lindås ligger på för att få in ett segermål utan att lyckas och 5-5 efter full tid räckte för att FBC Lerum kommer spela allsvenskt nästa säsong. Även IBK Lund kniper en poäng i sin match vilket resulterar i att Lindås får lämna allsvenskan med minsta möjliga marginal.

Nästa säsong kommer bli som en enda lång kvalserie då de två allsvenska serierna ska bli en till säsongen 2024/25.