Äntligen en hemmaseger för Baltichov

Denny Bågenholm 2023-11-05

Rasmus Rådberg gör två mål i segermatchen mot OV Helsingborgs farmarlag.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Efter segern mot Eslöv blev det direkt ett steg bakåt när man förlorade mot HK Country förra veckan med 23-31. Det var dags att ta rejält med klister mot OV Helsingborg på lördagseftermiddagen i Förbohallen.

– I andra halvlek visar vi verkligen vad en laginsats handlar om. Alla på banan och på bänken tar sitt ansvar och ser till att vi blir en enda enhet och krigar ner Helsingborg idag, säger Jesper Nielsen.

Det tar ungefär femton minuter innan Baltichov ligger under med 5-10 och frågan är om matchen mot Eslöv och den uddamålssegern var en engångshändelse? När Amadeus Persson sätter 6-11 efter 18 minuter började dock upphämtningen. Baltichov kryper närmare och närmare, med fyra minuter kvar av första halvlek skiljer det bara ett mål. När domarna blåser för pausvila är underläget två bollar, 12-14.

Baltichov fortsätter knapra in på Helsingborgs ledning och när matchen är 38 minuter gammal är det helt jämt, när Alfred Zarkout sätter 16-16 som är hans tredje mål. Timeout för hemmalaget vid 47.12 och underläge 19-20. Här vänder matchen helt när Alfred Zarkout gör tre raka mål och Anton Fjelner ett, fram till 23-20. Ett överläge hemmalaget aldrig släpper utan man kan ta säsongens första hemmaseger, slutresultatet 30-25. Där Amadeus Persson gör sju mål och Rasmus Bonde Nygren i målet blir bästa spelare. Baltichov klättrar till en niondeplats i tabellen med sina fyra poäng.

“I dagens match ställs vi mot ett ungt och talangfullt Helsingborg. Vi hade en revansch att utkräva från plattmatchen senast mot Country så det var ett taggat gäng idag. Vi hamnar i ett underläge i första halvlek där vi ligger under med 5-6 bollar.

Men som vi hade pratat om innan matchen att fortsätta tro på det vi gör och inte få någon gamnacke bara för att vi ligger några bollar efter. Och det gör vi på ett exemplariskt sätt. Vi krigar oss ikapp boll för boll, så idag skall hela laget hyllas och känna sig delaktiga till denna segern!" Skriver laget på hemsidan.

För damlaget gick det tyvärr inte lika bra utan det blev åter en förlust, nu med 22-36 mot HK Malmö.