Sävehof klara för Final4 efter kross


Denny Bågenholm 2023-11-06

Segerdans efter en perfekt genomförd match i kvartsfinalreturen mot VästeråsIrsta. En klassisk kross med slutresultat 38-15.
Bild:Denny Bågenholm
Segerdans efter en perfekt genomförd match i kvartsfinalreturen mot VästeråsIrsta. En klassisk kross med slutresultat 38-15.

SPORT | IK Sävehof firade en strålande triumf i söndagens match mot VästeråsIrsta HF och glädjande nog bokade de sin biljett till säsongens Final4. I den andra kvartsfinalen i ATG Svenska Cupen, överträffade laget sig själva och dominerade spelet med en imponerande 38–15 seger.

 

– Det var en fantastisk prestation från vårt lag. Vi tog kommandot direkt och behöll det genom hela matchen, delade en entusiastisk huvudtränare Jesper Östlund med sig efter matchen.

Med utmaningen att vända ett tvåmålsunderläge från veckans tidigare match, grep Sävehof tag i möjligheten att försvara sin cup-titel med kraft och beslutsamhet.

Efter den föregående matchen hade Sävehof ett tvåmålsläge att hämta upp, och de tog snabbt kontroll och utökade sitt övertag, i halvtid hade de byggt upp en sjumålsledning. Östlund berömde lagets fokus och energi, vilket visade sig vara avgörande för att behålla ledningen och stänga ner eventuella försök från motståndarna att komma tillbaka in i matchen.

Sävehof, som bara gjorde 20 mål i den första kvartsfinalen, nådde denna siffra redan efter 35 minuter i returmötet. Deras offensiva styrka framgick tydligt när Thea Blomst, genom en individuell insats, utökade ledningen till 20–9.

Med en inspirerad laginsats, där både målvakterna Johanna Bundsen och Annie Linder höll en stark defensiv och de offensiva spelarna levererade en målrik prestation, firade Sävehof en välförtjänt plats i Final4.

– Idag klickade allt på plats; försvaret, kontringarna, anfallsspelet och målvaktsspelet. Vi visade vad vi kan när vi verkligen behöver," reflekterade Östlund stolt över lagets förmåga att höja sig i viktiga ögonblick, sa Jesper Östlund efter matchen

Med en nästan fullständig närvaro i målprotokollet och en fenomenal laginsats, ser Sävehof nu fram emot att ta med sig denna dynamiska energi och självförtroende vidare i turneringen. Östlund avslutade med att uttrycka sin glädje över prestationen och sitt hopp om att bära med sig denna positiva anda framåt.

I Hemmalaget klev Felicia Granat fram och genomförde en fenomenal insats bakåt när hon styrde upp försvarspelet och tillsammans med Johanna och Annie i målet endast släppte in 15 mål.
– Så skönt och så kul att få vinna och att vi nu är vidare till Final4 som var ett av våra mål den här säsongen. Det var en rolig match att spela, vi stod bra bakåt och fart framåt i anfallsspelet, säger Felicia.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.