Pixbo är åter serieledare


Denny Bågenholm 2023-11-06

Ännu en storseger, nu med 14–2 över Hagunda IF på bortaplan.
Bild:D-Photo
Ännu en storseger, nu med 14–2 över Hagunda IF på bortaplan.

SPORT | Pixbo upp i topp efter en perfekt genomförd match mot Hagunda IF på bortaplan. Segern med 14–2 var den största för Pixbo de senaste tio åren i SSL.

– Klart det känns bra när man vinner så stort, säger huvudtränare Patric Löfborg.


 

Pixbo förlorade förra årets semifinal i sjunde avgörande matchen, i år kanske de har något ännu större på gång efter en ny storseger och återtagen serieledning.
– Jag sa på upptaktsträffen att vi var väldigt nära finalen förra året och att vi ska vara bättre i år, det innebär att vi siktar på final. Det ingår väl att gå för guld när man spelar i högsta ligan, annars får man nog träna i en annan division, fortsätter Patric.

Pixbo börjar med att snabbt ta ledningen i matchen, redan efter 21 sekunder sätter Victor Johansson 1–0 till Pixbo och efter 2,34 utökar Filip Wramdemark till 2–0 innan matchen lugnar ner sig något. Gustav Fritzell fortsätter målfabrikationen genom att sätta 3–0 och 4–0 innan hemmalaget reducerar till 4–1 som är ställningen efter den första perioden.

– Jag ville ha tydlighet i matchen och att vi skulle fortsätta ligga på. Det kan vara målskillnad som avgör tabellen i slutet på säsongen och vi ska aldrig gå in och vara belåtna, även om jag är glad över resultatet så var det småsaker vi behövde förbättra i andra och tredje perioden, säger Patric.

Andra perioden slutade också 4–1 till Pixbo och efter 40 minuter stod det 8–2 till bortalaget.

Pixbo var varken nöjda, belåtna eller färdiga med 20 minuter kvar utan gasade på ytterligare i tredje perioden. Laget defilerade hem matchen med att göra ytterligare sex mål, fram till slutresultatet 14–2. Detta var största segern för Pixbo på minst tio år.

– Det är ju härligt att se våra ungdomar bara gasa på och det ska de få göra, det kommer svårare matcher sedan där vi måste värdera våra lägen och vara mer taktiska, säger Patric.

Daniel Kalentun nämnde dig som en stor anledning till hans landslagsplats, hur känns det?
– Väldigt roligt att höra. Jag vill ge de unga spelarna stor frihet att köra på och samtidigt balansera det med när vi behöver tänka. Det funkar fint och det är en härlig känsla i och runt laget, säger Patric avslutningsvis.

Bäst i matchen var en av de lite mer etablerade spelarna Gustav Fritzell med sina tre mål och en assist. Nästa match är 18 november klockan 17 i Wallenstam Arena.

Damlaget ligger tvåa i SSL efter förlust senast med 6–7 mot “omöjliga” Thorengruppen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.