Till:
Från:

Olycklig inledning för Baltichov

Denny Bågenholm 2023-09-08

Baltichovs bästa målskytt blev den högerhänta högernian Casper Arrman med sina fem mål.
Bild:Denny Bågenholm

SPORT | Efter tio minuter stod det 8-2 till Torslanda och inledning av säsongens tredje träningsmatch var en kombination av tekniska misstag och fina räddningar av Torslandas målvakt.

– Det såg nervöst och stressat ut, sa sportchefen Kenneth Granholm.

Under våren missade först Baltichov kvalet till Division 1 mot GF Kroppskultur med två mål. När sedan HK Ankaret tackade nej till sin plats fick Baltichov ändå behålla sin plats i division 1 även nästa säsong. Sedan dess har laget tappat nästan hela sin förstauppställning och även lagkaptenen Anton Fjelners status är oklar.

– Vi har fått in en hel del nya spelare som är riktigt duktiga och om man jämför med förra året tror jag att nivån på första och andra sexan är jämnare. Det gör nog att vi kan byta runt mer och att fler spelare kommer ta för sig och inte förlita sig på några enskilda lagkamrater. Det är vad jag hoppas på, säger Kenneth.

Baltichov har spelat några träningsmatcher med blandat resultat. Förlust mot Anderstorp med ett tiotal mål, sedan seger mot seriekonkurrenten och förra årets seriesegrare HK S-Hof. På torsdagen åkte laget ut till Torslandahallen för att möta Allsvenska Torslanda HK med den inte helt okända Magnus “Bagarn” Johansson som huvudtränare.

Det börjar inget vidare om man håller på Baltichov, för första kvarten var full av tekniska misstag samtidigt som Torslandas målvakt gör flera kvalificerade räddningar. Efter tolv minuter kastar Jesper Nielsen in timeoutkortet och ger laget en dansk utskällning som heter duga. Eftersom han också fyller år dagen till ära håller spelarna med om att de måste lyfta sig.

Den danska coachningen ger resultat och Baltichov kryper närmare. Spelet blir bättre och man vårdar sina avslut bättre. Casper Arrman gör en fin match som högerhänt högernia med sina fem mål i matchen. I sista sekunden fick vi troligtvis se årets mål redan innan säsongspremiären när Max Bågenholm drog iväg en stenhård boll direkt på avkast som går ribba in efter 29.59, och halvtidsresultatet är 17-11 till Torslanda.

Den andra halvleken inleds omvänt från första. Det är lågt tempo och få avslut, något som Baltichov utnyttjar bäst, efter tio minuter är skillnaden bara fyra bollar mellan lagen och det ser betydligt bättre ut. Torslanda gör några snabba mål och avståndet är sex-sju bollar ända fram till de sista tio minutrarna av matchen, då ett snabbare hemmalag utnyttjar Baltichovs tekniska misstag. Torslanda vinner med 34-21 och Baltichov får åka hem till Förbo och träna lite mer på kondition och att göra färre tekniska misstag. Baltichov drar även på sig fyra utvisningar där minst två får hamna på kontot, onödiga.

– Tanken är att vi ska bli ett etablerat division ett lag i år. Vi har många nya duktiga spelare där några inte var med idag. Jag har även fått lite förfrågningar från andra elitlag som har spelare som vill spela division 1 istället för att sitta på bänken i Handbollsligan. Vi får se vad det mynnar ut i, säger Kenneth.

– Jag tycker första tio och sista tio är mindre bra av olika anledningar men sammantaget gör vi 40 bra minuter där vi spelar helt jämnt eller något bättre mot Allsvenskt motstånd vilket känns bra. Hoppas vi får mycket publik på säsongspremiären mot Fjärås 30 september klockan 16.00, säger Kenneth Granholm avslutningsvis.

Damernas seriepremiär är mot HK Drott samma dag, fast klockan 14.00 i Förbohallen.