Tappert Landvetter IF kämpade sig till ett kryss


Jonas Bengtsson 2023-09-11

Landvetter och Mölndal har nu mötts två gånger den här säsongen, båda matcherna har slutat 3–3. Den senaste på bortaplan den 8 september då Ester Lind (2) och Ella Lind gjorde målen.
Bild:Landvetter IF
Landvetter och Mölndal har nu mötts två gånger den här säsongen, båda matcherna har slutat 3–3. Den senaste på bortaplan den 8 september då Ester Lind (2) och Ella Lind gjorde målen.

Landvetters lagkapten Isabelle Löfvendahl efter matchen på Åbyvallen.
Bild:Landvetter IF
Landvetters lagkapten Isabelle Löfvendahl efter matchen på Åbyvallen.

SPORT | Landvetter IF:s oavgjorda resultat (3–3) mot Mölndal kan bli värdefullt i slutstriden. För tillsammans med Hovås/Billdal är det den bottentrion som gör upp om nytt kontrakt i Division 3.

– Det ska bli en spännande avslutning och det känns som att vi har kapaciteten för att hänga kvar, säger lagkaptenen Isabelle Löfvendahl.


 

Det är superjämnt i botten av Division 3-tabellen då tre klubbar fajtas för nytt kontrakt. Lagen ovanför i tabellen har sprintat ifrån och således är det bara ett av lagen Hovås/Billdal IF (9 poäng på 16 matcher), Landvetter IF (8 poäng på 17 matcher) och IF Mölndal Fotboll (7 poäng på 17 matcher) som kan få ett nytt kontrakt då två jumbolag degraderas.

Mölndal var på väg att klättra förbi Landvetter i fredagens match på Åbyvallen då hemmalaget ledde med 3–1. Men gästande Landvetter räddade ett oavgjort resultat efter två sena mål från Ella Lind (81:a minuten) och Ester Lind (85:e minuten).

– Jag tyckte att vi gjorde en bra match. Vi visade på en väldigt stark vilja och kämparglöd för varandra. Vi fick inte resultatet med oss men lyckades ändå komma ikapp mot slutet, säger LIF:s lagkapten Isabelle Löfvendahl som trots att det såg mörkt ut med ett tvåmålsunderläge inte gav upp.

– Stundtals var vi inte helt påkopplade vilket också Mölndal straffade oss för. Men samtidigt tvivlade jag inte på vårt jäklar anamma och vår kämparinstinkt – och det gav oss utdelning i slutet vilket jag också tyckte var välförtjänt.

Matchen slutade alltså 3–3, vilket även gladde LIF-tränaren Claes Hultback.

– Vi var väldigt laddade inför och ville göra en bra match. I första halvlek spelar vi också riktigt bra och har 3-4 målchanser. Tyvärr lyckas vi inte göra mål vilket är ett litet problem för oss. Det är 0–0 i paus men sedan hände det som hänt förut, att vi släpper in ett par billiga mål. När de gör sitt 3–1-mål är det ungefär en kvart kvar men vi kommer tillbaka och lyckas kvittera, säger han och ger beröm till laget:

– Det är en bra kämparinsats i slutet. En eloge till tjejerna som orkade resa sig, det var en jäkla uppryckning och det blev en mycket viktig poäng inför de sista fem matcherna. Det är bara att kämpa på och göra vårt bästa så hoppas jag att vi ska lösa det.

Vad behöver ni göra bra för att klara kontraktet?
– Det viktigaste för oss är att inte släppa in onödiga mål, för vi har så pass bra tjejer framåt som gör mål. Anfallsspelet är en av våra styrkor och vi har ett bra spel inom laget som vi vågar spela, löser vi det så ska vi klara det, säger Claes.

Lillasystern Ester Lind gjorde för övrigt två mål i matchen och är nu uppe på totalt åtta mål denna säsongen i Division 3.

– Ester är den spelare som gör flest mål för oss. Hon är väldigt duktig på att driva upp bollen, har bra spelförståelse och är duktig på att gå rakt på mål inne i straffområdet, berömmer tränaren Claes Hultback.

Nästjumbon Landvetter IF har nu en vinst, fem oavgjorda och elva förluster så här långt av säsongen.

– Flera av förlusterna är med uddamålet. Vi har haft lite oflyt och stolpe ut den här säsongen, men tabellen ljuger såklart inte, säger Claes.

– Överlag så har vi haft många matcher där vi har spelat oerhört jämnt och stått upp bra mot de lag som varit högre upp i tabellen. Så jag ser verkligen att vi har goda möjligheter att hålla oss kvar om vi kan behålla skärpan. Vi har en relativt ung trupp och jag är imponerad över hur vi har lyckats lösa det så bra som vi har gjort. Vi har kvaliteter på varje enskild position och vi ska inte ge upp hoppet, säger Isabelle Löfvendahl.

Det låter som att ni gärna vill hänga kvar?
– Jo, men det vill vi. Men om det nu skulle bära sig så illa att vi åker ut så kanske man som lag kan må bra av att ta en säsong lägre ner och vinna fler matcher och få ett bättre självförtroende, säger hon och fortsätter:

– Men utifrån att vi har så duktiga ungdomslag och för att få ha kvar de yngre talangerna längre tid i föreningen så tror jag att det är bra att ha kvar ett lag i Division 3. Vi har ju ett lag i Division 5 också och på så sätt finns det lag både för de som vill satsa lite mer och de som vill vara på en lite mer civiliserad nivå.

Härnäst väntar tabelltrean Näset på hemmaplan på torsdag klockan 20.15.

– Det blir en tuff match då Näset kommer från ett ganska starkt förflutet. Jag tror de slog Eriksberg, som leder, nyligen. Men senast vi spelade mot dem (förlust för LIF med 1–3, reds. anm.) så höll vi upp det väldigt bra. Det var lika i paus men så tappade vi mot slutet. Om jag ska återkoppla till det jag sa innan så behöver vi vara påkopplade matchen igenom, då tror jag att det kommer gå vägen mot Näset, säger Isabelle.

Landvetter IF har en trupp på 30-35 spelare, fördelat på ett lag i Division 3 och ett i Division 5. De sistnämnda ligger på en tredjeplats i sin tabell efter att ha spelat 1–1 senast då Ella Mikkelsen blev LIF:s målskytt mot Angered.

– I Division 5 har det gått jättebra. Vi försöker lösa säsongen utan att någon spelar dubbelt, sen blir det inte alltid så. Men man får dubblera med max fem spelare från ena omgången till den andra, säger Claes Hultback.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.