Sävehof till kvartsfinal i Svenska Cupen

Denny Bågenholm 2023-09-14

Oli Mittun och resten av Sävehofs herrar hade inga problem att ta sig vidare till kvartsfinalen i Svenska cupen.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Efter segern på bortaplan med elva mål mot Malmö var avancemanget i praktiken klart innan avkast. Att Sävehof fick möjlighet att lufta fler spelare och att man vill vinna alla matcher gjorde ändå matchen sevärd för de gulsvarta supportrar som lockats till Partille arena under onsdagskvällen.

Efter den lite fåniga shootouten som inleder cupmatcherna där lag från lägre divisioner får tre försök för varje division lägre än motståndaren. När det är två lag från samma division får man tre var vilket gjorde att det stod 2-2 när domarna blåste igång matchen.

Lagen följer varandra under första halvlek men Sävehof är hela tiden några mål framför. Sebastian Spante är glödhet och gör mål efter mål på sin kant samtidigt som han offrar sig i försvaret och tar flera potentiella offensiva fouls men domarna tycker inte samma som resten av Sävehof bänk. Nu bekommer det inte Sebastian det minsta utan han får göra sex mål i första halvlek. Det verkar som att Sävehof alltid behöver en stjärna på kanten som heter Sebastian. En annan stjärna som är tillbaka med besked är Simon Möller som gör flera fina räddningar under första halvlek. Malmö försöker men lyckas inget vidare och utan att slita för mycket på laget är det en stabil ledning i paus med 16-11 till Apelgrens gossar.

Förutsättningarna är att Malmö måste vända i andra halvlek och vinna den med 16 mål för att nå ett straffavgörande, naturligtvis en omöjlig uppgift. Malmö ger dock inte upp utan kämpar med vad man har för att komma ikapp men Sävehof är för svåra och vinner matchen med 36-26 och det vi kommer ihåg är de två fina målen för debutanten Arvid Uusvoog som fick tio minuter på högerkanten.

Efter matchen var han nöjd med sin debut.
– Det var roligt att få komma in och spela sista tio, något jag har hoppats på sedan jag började spela handboll i Sävehof. Extra gott att få in två mål också, säger Arvid.

Kvarsfinalen är lottad på följande sätt:
Ystads IF HF - IK Sävehof (Ystads IF HF börjar dubbelmötet på hemmaplan)

Även damerna spelade match under onsdagen, i serien på bortaplan mot VästeråsIrsta. Det blev en jämn tillställning där allt avgjordes på straff för VästeråsIrsta med 15 sekunder kvar. Straffen går in och kvitteringen är ett faktum. Matchen slutar 28-28 och nu är siktet inställt på lördagens extremt svåra hemmamatch i Champions League mot ett av världens bästa klubblag, Brest Bretagne från Tyskland. Matchen börjar 16.00 i Partille Arena.