Bröderna Klingberg tillbaka vid hemmarinken


Jonas Bengtsson 2023-09-14

“Kul att komma hem till Vättlehallen och känna att man gör nåt gott”, säger Frölundastjärnan Carl Klingberg (till höger vid bordet) som tillsammans med brorsan John, Toronto Maple Leafs, träffade unga fans i söndags.
Bild:Tommy Holl
“Kul att komma hem till Vättlehallen och känna att man gör nåt gott”, säger Frölundastjärnan Carl Klingberg (till höger vid bordet) som tillsammans med brorsan John, Toronto Maple Leafs, träffade unga fans i söndags.

SPORT | Lerums BK har fostrat ett gäng framgångsrika hockeystjärnor genom åren. I söndags var två av dem – bröderna Carl och John Klingberg – hemma vid Vättlehallen för att prata med unga Lerumslirare och skriva autografer.

– Jättekul att få komma dit och se glädjen i ungarnas ögon.


 

Autograf- och selfiekön ringlade sig lång utanför Vättlehallen i söndags eftermiddag när Frölundas Carl Klingberg och Torontos John Klingberg slagit sig ner vid ett bord för att möta unga fans och föräldrar.
– Det var jättekul att ge tillbaka till barnen, för jag har ju själv varit i den situationen att jag sett upp till gamla Lerums BK-spelare som Loui Eriksson och Johan Witehall. Så det var kul att kunna göra det själv nu. Det var farsan som höll i det lite och hade kontakten så att vi hann med det innan John skulle åka till Toronto, säger Carl Klingberg.

Vad var det roligaste med tillställningen?
– Att det var en del folk och ansikten man kände igen sedan innan. Det var bland annat en kille, Joakim Elfving, som tidigare spelat i Lerums a-lag och som var där nu med sin son som ville ha autografer. Och det var lite sjukt för jag hade sett upp till Joakim som liten och nu hade han en son som ser upp till oss, så allt går lite i vågor.

Vad betyder Lerums BK för dig och brorsan?
– Jättemycket såklart, det är ju här man har börjat tävla sen ung ålder och varit på isen här jättemycket. Så det finns mycket känslor kopplade till ishallen, och det inte bara känns utan det är ju verkligen så att det är här man har sina rötter.
Kläder, matchtröjor och klubbor var det som de NHL-meriterade bröderna fick signera främst.

– John har ju nyss skrivit på för Toronto Maple Leafs och det var lite coolt för honom att hans första signering av en Toronto-matchtröja skedde just i Lerum, säger storebror Carl som också har bytt klubb i sommar – från schweiziska EV Zug till Frölunda HC.

SHL-säsongen har nedsläpp den 14 september då Frölunda bortamöter Timrå, följt av en stekhet hemmapremiär i Scandinavium mot Leksand den 16 september.
– Då blir det extra kul med mycket folk på läktarna. Det har varit en hård sommar med mycket träning, och efter mycket bryta ner så får man nu bygga upp sig inför starten så det känns bra. Det blir kul att få komma igång med hockeyn på riktigt och inte bara köra sommarträning, säger den spelsugne Frölundaforwarden och avslutar:
– Det har gått jäkligt bra för laget på försäsongen, även om det inte behöver betyda ett skit sedan när serien startar (skratt). Klart att det är bra att det finns självförtroende i laget men det går inte att slappna av, vi måste fortsätta jobba mot att nå ännu högre nivåer.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.