Vänsterpartiet är jättenöjda med det nya samarbetet


Denny Bågenholm 2022-10-18

Linus Johansson är nöjd med det valtekniska samarbetet efter valet.
Linus Johansson är nöjd med det valtekniska samarbetet efter valet.

PARTILLE | Vänsterpartiet och Centerpartiet ingår i ett valtekniskt samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet efter valet. Det räcker inte för att ändra storleken på blocken i Partille idag men kanske i framtiden. – Vi tänker långsiktigt och hoppas vi kan ändra majoriteten i fullmäktige till nästa val, säger Linus Johansson.

 

Linus nämner några frågor där Centern förenats med V, S och Mp under de senaste åren.
– Jag tycker bra om både Anna Strand och Anna Blomberg, de har tyckt lika som oss i många frågor som exempelvis kvotflyktingar, engelska skolan och Finngösaravinen. Sen är detta ett valtekniskt samarbete och inget politiskt samarbete och i en kommun måste man tänka pragmatiskt och kunna samarbeta med sakfrågor oavsett politiskt inriktning.

– Detta är en förändrad förutsättning för politiken i Partille kommun, vi ser en helt ny politisk spelplan som vi inte sett tidigare. Tiden får utvisa hur det kommer att gå, men jag ser att detta är ett långsiktigt åtagande för att förbättra förutsättningarna att ta över makten om fyra år.

Linus är både kritisk och orolig över att Sverigedemokraterna får ta plats i kommunfullmäktige då han tycker att Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti som har invandrarpolitik som sin enda stora fråga, och att det kanske kommer ändra det tidigare så goda samarbetet som funnits i fullmäktige.
– Det beror på hur stort inflytande de får i det nya samarbetet men risken är att det blir en polarisering av fullmäktige ifall Sverigedemokraternas agenda kommer få stort utrymme.

– “Den som försöker rida en tiger kan få svårt att hoppa av” är ett gammalt kinesiskt ordspråk som jag tycker passar bra nu, avslutar Linus Johansson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.