Det är komplicerat säger Liberalerna


Denny Bågenholm 2022-10-18

Erik Edlund tycker situationen är besvärlig men det bästa alternativet.
Bild:Denny Bågenholm
Erik Edlund tycker situationen är besvärlig men det bästa alternativet.

PARTILLE | Liberalerna har ingått i den Borgerliga alliansen vilket innebär ett valtekniskt samarbete med Sverigedemokraterna, ett parti man står väldigt långt ifrån rent ideologiskt. – Alternativen var att samarbeta med Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna och då var den här lösningen den minst dåliga, säger Erik Edlund.

 

– Vår grundinställning var att fortsätta det samarbete som funnits tillsammans med Centerpartiet. Vi har sedan valet försökt få till ett avtal med Centerpartiet, men till slut var det för många låsningar och förtroendet för Anna Strand och Centerpartiet var förbrukat. Vi anser att centerpartier frångått den agenda som fanns under förra mandatperioden och att det helt enkelt inte gick att lita på var Centern stod inför de kommande fyra åren. Vi hoppas självklart fortfarande på att de stödjer många av våra frågor och att vi ändå kan fortsätta samarbetet i kommunfullmäktige.

– När det gäller det valtekniska samarbetet med Sverigedemokraterna är det inga konstiga frågor eller frågor som strider eller skiljer sig från våra värderingar. Det är stora skillnader mellan oss som partier och det kommer bli svårt och komplicerat, men att inte prata med dem är inte heller rätt väg att gå. För oss var det också väldigt viktigt att nå upp till 27 mandat för att få till en majoritet.

– Om Sverigedemokraterna kommer med förslag som direkt strider mot våra värderingar så kommer samarbetet inte att fungera och det har vi klargjort. Det är samtidigt en skillnad mellan riks- och kommunpolitik här har vi fler rena sakfrågor att ta ställning till som blir lättare att hantera.

– Men det är ändå ett val mellan “pest och kolera” men  jag hoppas ändå det kommer bli bra i slutändan, säger Erik Edlund (L)

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.