Sävedalsbolaget revolutionerar gruvindustrin


Hanna Uhlin 2023-03-29

Annelie Lundström, vd och grundare, och utvecklingschef Torbjörn Svensson är glada över nomineringen till Årets utvecklingsföretag.
Bild:Hanna Uhlin
Annelie Lundström, vd och grundare, och utvecklingschef Torbjörn Svensson är glada över nomineringen till Årets utvecklingsföretag.

PARTILLE | Gruvtechbolaget Minalyze är ett av företagen som nominerats till Årets utvecklingsföretag i Partille. Med sin patenterade borrkärnskanner och mjukvara för visualisering samlar de in geologiska data till kunder som gruvbolag och forskningsinstitut – något som de först fick höra var omöjligt.

– Men det triggade oss att fortsätta utveckla instrumentet, säger vd Annelie Lundström.


 

Sävedalsbaserade Minalyze är ett av tre företag som nominerats till Årets utvecklingsföretag, en utmärkelse som delas ut till ett innovativt Partilleföretag under kommunens näringslivskväll i slutet av april. Sedan starten 2009 har företaget mottagit flera svenska och internationella utmärkelser, men det här är första gången som Minalyze lyfts fram på lokal nivå.

Bolaget utvecklar avancerade analyslösningar för borrprover och kan utan överdrift kallas för pionjärer inom sitt område. Stencylindrar som borras upp ur marken kallas för borrkärnor och kan vara uppemot 1 000 – 2 000 meter långa. Borrprover tas ofta för att leta efter vissa mineraler och bedöms traditionellt av en geolog ute i fält, och utvalda prover mals ner till ett pulver som skickas på analys. Med företagets instrument kan kunderna få betydligt snabbare och mer precisa svar på vad borrproverna innehåller tack vare en röntgenskanner som analyserar hela borrkärnan. Till skannern finns även en molnbaserad mjukvara kopplad som kan visualisera geologiska data.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.