Jonsereds IP byter namn - Poppels Alkoholfri Arena


Denny Bågenholm 2023-04-01

Poppels vd Mats Wahlström tillsammans med Jonsereds IF:s ordförande Peter Eriksson, och en flygbild över den nya linjeringen.
Bild:Jonsereds IF
Poppels vd Mats Wahlström tillsammans med Jonsereds IF:s ordförande Peter Eriksson, och en flygbild över den nya linjeringen.

PARTILLE | I samband med det nya plastgräset kommer även andra förbättringar att ske på Jonsereds IP. Detta är tack vare att Poppels bryggeri som går in och köper namnet - Poppels Alkoholfri Arena. Jonsereds IP är nu 100 år efter invigningen, ett minne blott!

 

– Vi är glada och stolta över att kunna berätta att vi går in som storsponsor åt Jonsereds IF och tar över namnet på gamla Jonsereds IP.  Det här är ett led i lanseringen av vårt nya alkoholfria öl ”Hoppy Pale Alcohol Free Ale” som kommer senare i vår, säger Mats Wahlström på Poppels Bryggeri.

Utöver namnbytet kommer hela arenan att rustas upp rejält. Det är idag över 100 år sedan Idrottsplatsen anlades på Maneredsgärdet och 1922 invigdes fotbollsplanen efter hårt slit av invånarna i Jonsered med en match mot Surte IS som Jonsered förlorade med 1-4.

Jonsereds IF´s ordförande Peter Eriksson ser en ny era för nykomlingen i division 3.
– Det är helt fantastiskt att få in en kommersiell aktör som Poppels som huvudsponsor vilket kommer ge oss möjlighet att utöka verksamheten, få fler ungdomar att kunna spela fotboll och att rusta upp arenan för att kunna erbjuda större gästfrihet för åskådarna, säger han.

Du ser inga problem i att det blir ett bryggeri i namnet på arenan?
– Nej, det är ju ett alkoholfritt alternativ och vi är inte den första klubb som har ett bryggeri som sponsor varken i Partille eller Sverige. Det kanske är någon gammal Jonsredsbo som kommer att reagera men vi måste tänka på utvecklingen i klubben så vi kan växa och bli större.

Den stora Jonseredsprofilen Torbjörn Nilsson är bara positiv till namnbytet.
– Helt fantastiskt att Poppels vill engagera sig i Jonsereds IF. Det är ju en trend som sprider sig och jag är bara positiv. Hoppas det blir pengar över för att bygga en riktig läktare, säger Torbjörn Nilsson.

Det är dock inte alla som uppskattar namnbytet.
“Jonsereds IP gräs är nu ett minne blott” bara det väcker hatkänslor hos oss i JIF-oldboys, vi spelar ju inte i Champions League säger en av medlemmarna i föreningen som vill vara anonym.

– Vi spelar inte i Champions League “än”, säger Peter Eriksson och skrattar när han får höra åsikterna om namnbytet.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.
 Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.