Fler konkurser än vanligt


Denny Bågenholm 2023-01-02

Fler konkurser än normalt i december.
Bild:Denny Bågenholm
Fler konkurser än normalt i december.

Under den senaste månaden rapporterades det fler konkurser än vanligt i Västra Götalands län. Det visar ny statistik från UC. Totalt gick tio företag i konkurs i Härryda, Lerum och Partille under december.

 

Totalt under december månad gick 109 bolag i konkurs i Västra Götaland. Det är fler än normalt för den här tiden på året sett till de senaste sju åren. I fjol noterades 83 konkurser under december. Ser vi till hela landet brukar antalet konkurser följa ett tydligt säsongsmönster med en uppgångar på senvåren och -hösten, och en tydlig dipp i slutet av sommaren.

Av de 109 bolag som gick i konkurs under december i Västra Götalands län hade tio sitt säte i Lokalpressens kommuner. Lerum 3 (+-0), Partille 5 (+3) och Härryda 2 (+1).

De bolag som inledde konkurs i Västra Götaland hade en sammanlagd omsättning på 217,3 miljoner kronor och anställde, enligt sina senaste bokslut, 131 personer. 1 Det största bolaget, sett till omsättning, var DalsSpira Mejeri AB som rapporterade en omsättning på 26,8 miljoner kronor i sitt bokslut år 2021. Sedan början av året har 929 företag gått i konkurs i Västra Götaland. Det kan jämföras med 839 företag under motsvarande tid år 2021 (+11 procent).

I hela Sverige gick 650 företag i konkurs i december. Det är 123 fler än vid motsvarande tid i fjol (+23 procent). Jämför vi 2022 års samlade konkurser ser vi en uppgång med +9 procent.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.