Cupsommar med fotboll och handboll


Denny Bågenholm 2023-07-03

Idag inleds Partille Cup - Världens största handbollsturnering
Bild:Fredrik Aremyr
Idag inleds Partille Cup - Världens största handbollsturnering

Vecka 29 startar Gothia Cups rekordturnering med 100 lag fler än tidigare.
Bild:Gothia Cup
Vecka 29 startar Gothia Cups rekordturnering med 100 lag fler än tidigare.

Snart startar Partille Cup och senare i juli är det dags för Gothia Cup och totalt kommer nästan 65 000 ungdomar att tävla, skratta, gråta, vinna, förlora och skapa minnen för livet. Allt började 1970 i Partille när Gunnar Qvist arrangerade den första turneringen. Nu över 50 år senare är de tillsammans världens största ungdomsturneringar.


 

Partille Cup startar måndag 3 juli med en stor ankomstdag och samtidigt inleds även European Open Championship som är en landslagsturnering där det i år är pojkar 17 som tävlar. 20 länder gör upp om bucklan. På tisdagen börjar turneringen som i år lockar 1 207 lag från 37 länder med Kap Verde som deltar för första gången. På kvällen är det stor invigning i ett fullsatt Scandinavium. Resten av veckan spelas det handboll på 71 olika handbollsplaner i Göteborg. Finalerna spelas på Heden söndag 7 juli.
– Nu har vi haft ett helt år där vi har kunnat planera Partille Cup till skillnad från de senaste årens pandemi-restriktioner. I år kommer vi göra allt lite bättre, det blir fler streamade matcher och finalerna på Heden kommer att få ännu större och bättre inramning, säger Fredrik Andersson som är generalsekreterare för Partille Cup.

– Årets turnering blir den näst största efter jubileumsåret 2018 och det är väldigt roligt att få hälsa Kap Verde välkommen som den 97:e nationen som deltagit i Partille Cup. Utöver detta är det 30 lag som kommer från Brasilien vilket gör nationen till den femte största i årets turnering. De har varit med sedan 1976 men det var först förra året ett brasilianskt lag vann hela turneringen och det skrevs flera sidor i landets största tidning om bedriften och därför tror jag att det är så många lag med från Brasilien i år, fortsätter han.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.