Besöksmålen med högst betyg


Denny Bågenholm 2023-06-30

Det finns fullt med fina naturupplevelser i regionen och högst betyg får oftast naturupplevelser. Passa på att ta en tur i sommar och upplev vår fina natur.
Bild:Denny Bågenholm
Det finns fullt med fina naturupplevelser i regionen och högst betyg får oftast naturupplevelser. Passa på att ta en tur i sommar och upplev vår fina natur.

Inför semestern tipsar lokalpressen om de platser som fått högst betyg i våra kommuner. För Härryda är det Hästviken och Wendelsbergsparken. I Lerum hamnar Sävelången och Säveånsnaturreservat i topp och i Partille är det Knipeflågsbergens naturreservat och Prästtjärn vinner när besökarna får betygsätta.

 

Det finns mycket statistik att hämta med hjälp av Google maps vilket Newsworthy gjort i en sammanställning som Lokalpressen nu har nöjet att få presentera. Här är det inte de största eller de häftigaste turistmålen som presenteras utan de som fått högst betyg av sina besökare.

På Google maps kan användare sätta betyg på stränder, museer och andra turistmål. Det finns sammanlagt drygt 8 300 platser i Sverige som klassas som ”turistattraktioner”, varav drygt 3 400 som samlat minst 30 recensioner av Google-användare. Våra tre kommuner har många populära platser om man ser på betygen.

De attraktioner som toppar listan i Härryda kommun är Hästviken och Wendelsbergsparken med ett betyg på 4,6 av 5 (baserat på 58 respektive 73 recensioner). I Lerums kommun är det Sävelången och Säveåns naturreservat som ligger högst med ett betyg på 4,6 av 5 (baserat på 45 respektive 155 recensioner). För Partille är det Knipeflågsbergens naturreservat och Prästtjärn besökarna gillar bäst med ett betyg på 4,6 av 5 (baserat på 36 respektive 37 recensioner). Totalt får våra kommuner ett högt betyg. Bara åtta procent av alla besöksmål listade av Google maps får lika höga poäng.

Topp 5 - Härryda
Wendelsbergsparken
Hästviken
Rådasjön
Naturreservat Gallhålan
Gröen - Frökens udde
Topp 5 - Lerum
Säveåns Naturreservat
Sävelången
Vällsjöbadet
Nääs Fabriker
Stamsjöns Badplats
Topp 5 - Partille
Prästtjärn
Knipeflågsbergens naturreservat
Jonsereds trädgårdar
Stora Kåsjön
Humlebadet


Betygen på Google maps följer en något skev fördelning. Att ha mindre än 4,0 i snittbetyg är väldigt ovanligt. En typisk turistattraktion har 4,3 eller 4,4 i betyg. 4,7 eller högre får anses väldigt bra. Några tiotal besöksmål lyckas snitta över 4,9.

Vad är då det bästa man kan göra som turist i Sverige? Generellt är det naturupplevelser som får allra högst betyg. Det finns en rad företag som erbjuder turer med hundspann som snittar 4,9 i betyg. Men också många naturreservat får väldigt goda recensioner av besökarna.

Rikstoppen - Naturupplevelser

Storforsens naturreservat
Tivedens nationalpark
Abisko nationalpark
Fulufjället nationalpark
Njupeskärs vattenfall
Hällingsåfallet
Skuleskogens nationalpark
Kleva Gruva
Skuleskogens nationalpark
Djurholmen Strövområde
Munkängarna Kinnekulle
Rörö naturreservat
Ekstakusten
Sigsarvestrand
Stockholmsgata naturreservat
Rengsfallet Valsjöbyn
Östra Järvafältets naturreservat
Andersöns naturreservat

Laxå
Älvsbyn
Kiruna 
Älvdalen
Älvdalen
Strömsund
Kramfors
Vetlanda
Örnsköldsvik
Götene
Ängelholm
Öckerö
Ängelholm
Gotland
Örnsköldsvik
Krokom
Sollentuna
Östersund
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8
4,8

Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.