Invigningsdag för ”Fullt fokus på näringslivet”


Aron Mikael Sik 2021-10-18

Kocken, föreläsaren och inspiratören Tareq Taylor kikade runt \
Bild:Tommy Holl
Kocken, föreläsaren och inspiratören Tareq Taylor kikade runt "bakom kulisserna" på Garveriet inför sin föreläsning under näringslivseventet.

Sven O. Karlsson (ordförande FFLK), kommunalråden Alexander Abenius (M) och Renée Bengtsson (S) och Daniel Liljeblad (vice ordförande Företagarna i Lerum) klippte invigningsbandet.
Bild:Aron Mikael Sik

Sven O. Karlsson (ordförande FFLK), kommunalråden Alexander Abenius (M) och Renée Bengtsson (S) och Daniel Liljeblad (vice ordförande Företagarna i Lerum) klippte invigningsbandet.LERUM | I måndags sparkade Lerums kommun igång en satsning för att lyfta näringslivet. Med föreläsningar och aktiviteter uppmärksammas de lokala företagens betydelse för hela kommunen. Gästföreläsare under invigningsdagen var tv-kocken Tareq Taylor. "Jag ska bjuda på min högst personliga resa från diskare till den många ben jag står på idag", berättade han för Lokalpressen.


Under denna och nästkommande vecka vill näringslivsenheten tillsammans med kommunpolitikerna rikta uppmärksamheten mot företagsklimatet i Lerums kommun. Satsningen kallas för ”Fullt fokus på näringslivet” och består rent konkret av en rad föreläsningar och andra aktiviteter kopplade till företagande och entreprenörskap.

– Satsningen och föreläsningarna riktas mot vem som helst som är intresserad. Det kan vara den som går i tankarna på att starta upp en egen verksamhet, eller de som vill utveckla sin verksamhet vidare och söker samarbetsparters, säger näringslivschef Åsa Qvist Ek.

Under måndagen invigde man temaveckorna på Garveriet med representanter från kommunstyrelsen, näringslivsenheten och företagarföreningar. Dagens gästföreläsare var Tareq Taylor och på frågan om vad han vet om företagsklimatet i Lerum svarar han ursäktande.

– Det finns det bättre personer att svara på här idag (skratt), jag är här som inspiratör. Men att förklara entreprenörskapet bara rätt upp och ner är ganska fyrkantigt. För mig har det varit en lång och snirklig väg, det var inte givet att det skulle sluta i ett entreprenörskap. Det är den berättelsen jag kommer ge här idag, säger han.  

Läs mer i nästa nummer av Lokalpressen Lerum den 22 oktober. 
Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.