Fullt Fokus på näringslivet i Lerum


Owe Mabäck 2021-10-11

Alexander Abenius (M), Kommunstyrelsens ordförande och Gull-Britt Eide, Kommundirektör
Alexander Abenius (M), Kommunstyrelsens ordförande och Gull-Britt Eide, Kommundirektör

LERUM | I ett pressmeddelande från Lerums kommun får vi veta att kommunen har som mål att bli landets ledande när det gäller starkt lokalt näringslivsklimat.


Under två intensiva veckor i oktober blir det Fullt Fokus på näringslivet i Lerums kommun. Mellan 18–29 oktober pågår det en rad aktiviteter i kommunen med syfte att uppmärksamma lokala företag och entreprenörer och deras värde för hela kommunen.
Lerums kommun har som mål att bli en av landets ledande kommuner när det gäller starkt lokalt näringslivsklimat. En ökad förståelse för varandras verksamheter är en viktig förutsättning.

- Kommunen gör många bra insatser för att stödja och uppmärksamma det fantastiska näringslivet i vår kommun och genom Fullt Fokus kommer vi under en tid lägga extra mycket fokus på näringslivet. Jag hoppas att företagarna som deltar på ett eller annat sätt kommer känna att politiken verkligen vill stärka näringslivsklimatet i vår kommun, säger Alexander Abenius, kommunstyrelsens ordförande (M).

Fullt fokus rymmer ett gediget program med bland annat företagsbesök, lunchträffar, frukostseminarier, föreläsningar, nätverksträffar, starta eget-träffar, företagslotsning och panelsamtal. Dessutom kommer stjärnkocken och TV-profilen Tareq Taylor och kappseglaren Gurra Krantz att hålla inspirationsföreläsningar.

- Jag ser fram emot att möta företagarna i vår kommun för att skapa en djupare förståelse vad vi behöver göra tillsammans och i kommunen för att skapa de bästa förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Förhoppningsvis blir det här ett årligt event där vi kan mötas, samtala och vara kreativa tillsammans för att hela tiden hitta vägar för att skapa de bästa förutsättningarna för företagarna, säger kommundirektör Gull-Britt Eide.

Alexander förklarar Lerums kommuns pågående resa för att förändra organisationen till en än mer serviceinriktad förvaltning:

- Det bästa stöd kommunen kan ge företagarna är god service. Därför arbetar vi just nu hårt med en ny förändringsresa där Lerums kommun ska gå från att vara myndighetskommun till att bli en servicekommun med myndighetsansvar. Det handlar om att grundinställningen ska vara att vi ska leverera så god service som möjligt till företagen samtidigt som vi tar vårt ansvar, enligt lag, att ha en professionell och saklig myndighetsutövning. Här har politiken det stora ansvaret för att säkerställa att den nya inställningen genomsyrar hela vår organisation. Det är vi skyldiga våra företag som bidrar till nya arbetstillfällen och betalar skatt till bland annat skola, vård och omsorg.


Skriv utTrädnu

Lille grisen

Annons
Golden CV


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.