Tusen unga dansare till Lerum sommaren 2023


Jonas Bengtsson 2021-10-21

<span>Barnlek 2023 arrangeras av Folkdansringen Göteborg i samarbete med Folkdansringen Västergötland och Folkdansringen Bohuslän-Dal.</span>
Bild:Barnlek 2023
Barnlek 2023 arrangeras av Folkdansringen Göteborg i samarbete med Folkdansringen Västergötland och Folkdansringen Bohuslän-Dal.

LERUM | Folkdansstämman Barnlek arrangeras vart tredje år runtom i Norden och för första gången sedan 2002 kommer det snart att dansas i Sverige. Närmare bestämt i Lerum den 12-15 juli 2023 då tusen unga deltagare väntas komma till kommunen.


– Vi är glada över beslutet att få arrangera stämman i Lerum. Här finns en fin hall som passar perfekt i storlek och har bra akustik. Dessutom är det lummig och grön miljö runt skolorna där vi bor under veckan vilket är en viktig del av upplevelsen för deltagarna, säger Magnus Ewaldz, ordförande i arrangörsgruppen för Barnlek 2023, i ett pressmeddelande där det även berättas att ”barnen och ungdomarna tränar i förväg på ett urval av danser från de olika länderna som de sedan kan dansa tillsammans”.

Den svenska dansen blir Väva vadmal från Vartofta-Åsaka vilket är en dans som symboliserar en vävstol där dansarnas rörelser återger vävstolens rörelser.

Folkdansstämman riktar sig till personer i åldrarna 8-16 år. Finland och Sverige brukar ha flest deltagare, men det väntas även dansa in ungdomar från Norge, Danmark, Island, Grönland och Åland.

– Lerums kommun är väldigt glada och stolta över att få möjligheten att ta emot ett så här stort evenemang. Vi ska göra vårt allra bästa för att se till att det blir några fantastiska och minnesvärda dagar, både för de medverkande och för Lerumsborna, säger Elisabet Nyqvist som är kommunens samordnare för arrangemanget.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.