Giovanni har hittat hem till Aludden Park och Restaurang


Denny Bågenholm 2022-09-10

Giovanni Nicoletti och nya kökschefen Andreas Nicoletti (Giovannis brorson) satsar stort på Aludden.
Bild:Tommy Holl
Giovanni Nicoletti och nya kökschefen Andreas Nicoletti (Giovannis brorson) satsar stort på Aludden.

Giovanni skär upp korv och bog till ärtsoppan. Tre sorters senap och hemgjorda pannkakor med grädde och sylt kompletterar torsdagslunchen.
Bild:Tommy Holl
Giovanni skär upp korv och bog till ärtsoppan. Tre sorters senap och hemgjorda pannkakor med grädde och sylt kompletterar torsdagslunchen.

Köerna ringlade sig långa men Giovanni tog det med ro och alla gäster fick ett vänligt bemötande av krögarlegenden.
Bild:Tommy Holl
Köerna ringlade sig långa men Giovanni tog det med ro och alla gäster fick ett vänligt bemötande av krögarlegenden.

LERUM | Efter nästan ett helt liv i krogbranschen och som ägare till flera kända restauranger och kedjor lämnade han Hard Rock Cafe och Joe Farelli´s 2017 och öppnade Coffee Station i Lerum. Under 20 år som bosatt i Lerum har han trånat efter Aludden och när chansen äntligen kom slog han till. – Det känns som jag hittat hem, detta är mitt drömprojekt, säger Giovanni Nicoletti.

Det är en mäkta stolt krögare som hälsar Lokalpressen välkomna till Aludden efter att haft öppet knappt en vecka. Intresset har varit stort och det har varit mycket gäster på luncherna och dagens ärtsoppa med tillbehör är inget undantag.
– Jag var här redan kvart över fem i morse för att sätta upp serveringen och för att det ska vara korv och bog som vi trancherar upp direkt efter kundens önskemål samt tre olika sorters senap och färska kryddor. Sen bjuds det på hemmagräddade pannkakor och kanske lite varm punch till den som vill köpa till, säger Giovanni Nicoletti och skär vant upp både korv och bog.

Giovanni har som alltid stora planer och tankar med vad han vill åstadkomma. När det gäller Aludden finns det redan färdiga förslag och redan nästa helg söndag 18 september är det Perennfest på Aludden 11:30-15:00.
– Jag vill att Aludden ska börja leva igen, det är en fantastisk plats och helt unik för Västsverige och får vi igång parken så kommer det bli ett lyft för alla som bor i kommunen och i närområdet. Vi vill ha allt från musik, träning, fisketävlingar, julbasar, grillkvällar, barndagar och massor av olika aktiviteter tillsammans med kommunen. Det är viktigt att vi gör detta ihop kommunen och jag. Restaurangen kommer ha öppet kvällstid från och med nu på torsdag och då blir det från 17:00 torsdagar, fredagar och från 12:00 på lördagar. Luncher måndag till fredag.

– Vi kommer inte ha abonnerat och stängt längre på helgerna utan vi ska ha öppet dagar och torsdag, fredag och lördag kvällar för alla och det kommer bli spännande, säger han.

Blir det en ny meny och À la carte på kvällarna?
– Ja, vår köksmästare Andreas Nicoletti som också går in som delägare har jobbat över hela världen och har 150 000 följare på instagram kommer att sätta ihop en modern meny med färg och smaker från olika världsdelar, mycket fina grönsaker och en aha-upplevelse för alla gäster. Och det ska framförallt vara prisvärt, vi ska inte prisa ut oss utan det ska kännas bra för alla. Vi ska ha fantastisk mat utan att vara snobbiga.

Hela restaurangen tog man över 1 september och sedan dess har det slipats golv, installerats nya maskiner, målats om och fejats.
– Vi började renovera i torsdags och sen jobbade vi nog dygnet runt tills vi öppnade i måndags, men jag har ett fantastiskt team som jag jobbar med. Alla är entusiastiska och förväntansfulla inför hösten. Vad det gäller personalen är det viktiga för oss att anställa efter personlighet och ett plus om du bor i kommunen. Att lära sig servera och bära tallrikar, det lär vi dem snabbt.
 
Giovanni startade Bryggeriet på Odinsgatan redan 1989, nästa restaurang var på Avenyn.

– Vi var bland de första med att starta en kedja då vi startade flera Bryggeriet under samma period. Sen växte det med Berså, Milda Matilda Saluhallen, Marstrand samt Partille Station. Min gamla kollega och jag särade på oss och jag träffade bästa vännerna Lalle och Janne som precis startat Joe Farelli´s på Avenyn. Vi slog våra påsar ihop och tog över Hard Rock Cafe i Stockholm. 2004 öppnade vi portarna till Hard Rock Cafe Göteborg och sen Oslo, Helsingfors samt även O´Learys Avenyn.

Några fritidsproblem har han aldrig haft. Nu har han släppt allt det övriga och lägger all fokus på Aludden.

Om du får ha en dröm över vad du vill göra framöver vad blir det, frågar jag Giovanni. Han funderar en liten stund innan han svarar bestämt:
– Det är där jag är nu, Aludden är mitt drömprojekt och detta blir nog det sista jag kommer göra inom krogvärlden och då ska det bli så bra det går, avslutar Giovanni.

Lokalpressen lyfter på sin Borsalino och utbrister – buona fortuna, Giovanni!

Ärtsoppa har Lokalpressens utsända aldrig ätit då lukt och utseende har skapat illamående redan innan det kommit in i munnen. Men när fotograf Tommy Holl och Giovanni Nicoletti propsar på att smaka på Aluddens variant går det inte att säga nej. Hur det smakade? Nästa torsdag är jag nog först i kön för en stor tallrik med ärtsoppa, nyskuren bog och korv samt en klick senap.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.