Sylve från Lerum fick nya fans hos Lotta på Liseberg.


Denny Bågenholm 2022-07-10

Sylve och Kristin Amparo gjorde succé på Lotta på Liseberg.
Bild:Tommy Holl
Sylve och Kristin Amparo gjorde succé på Lotta på Liseberg.

KULTUR & NÖJE | Marcus (som Sylve heter i passet) är född och uppväxt på landet utanför Lerum och tillbringade många timmar i buss till gymnasiet inne i Göteborg. På bussen kanske drömmen om artistlivet föddes. Senare pluggade han låtskrivaruppdraget och musikproduktion på folkhögskola i Örnsköldsvik innan flyttlasset gick till Stockholm 2014.

– Man behöver inte bo i Stockholm längre för att arbeta med musik men när jag tog steget var det en fördel då de flesta som jobbar med musik finns där. Men jag är så ofta jag kan på västkusten, där laddar jag batterierna och hänger med kompisar och bara myser, säger födelsedagsbarnet Marcus på sin 29 årsdag.

Hur kom artistnamnet Sylve till?
– Min farfar var världens bästa farfar och lärde oss barnbarn väldigt mycket, han var duktig på att skriva och var även politiker, jag såg väldigt mycket upp till honom och han hette Sylve i förnamn. Så det är en homage till honom.

Hur var det att vara med på Lotta på Liseberg?
– Beyond, säger Sylve och skrattar. Bättre än min vildaste fantasi, jag och Kristin Amparo hade bestämt oss att bara njuta av stunden och det gjorde vi. Kristin är en av mina närmaste vänner och det var jätteroligt att göra detta med henne. Sen har jag fått så många glada mail och sms så jag är helt tagen, självförtroendet är på topp och det är så roligt att stå på scen. Kristin och jag har gjort flera saker ihop tidigare  (bland annat Guldbaggegalan tidigare i år och nu Lotta med vår nya låt ”How It Goes” ) och jag har känt henne i snart tio år, hon är fantastisk.

Hur ser resten av sommaren ut?
– Det blir lite gig framöver bland annat Luleå och Stockholm Pride. Sen in i studion för att skriva nya låtar. Jag kände direkt efter Lotta att energin bara flödar och den kvällen lyfte mig jättemycket så jag är jättesugen på att skriva ny musik. Det är ju inte längesedan pandemin stoppade alla gig. Tack och lov hade jag mycket andra musikjobb som jag kunde göra. Jag har även börjat utbilda mig till sjuksköterska, men att äntligen få stå på scen igen är så fantastiskt, jag bara älskar det. Man märker hur mycket alla saknat livemusik. Vi behöver musik för att må bra.

Vad händer framåt, var är du om tio år?
– Jag turnerar mycket, har släppt minst två album. Jag vill bli bättre, stå på större scener och bara utveckla mig. En önskedröm gjorde jag redan hos Lotta när jag fick sjunga med Sissel Kyrkjebø, är ett stort fan av Disneyklassiker och hon är ju bland annat en äkta Disneysångerska, det var stort.

Etta på önskelistan?
– Delta i “Mello” hade ju varit fantastiskt kul.

Bara delta? Om jag säger vinna “Mello”?
– Okej, då säger vi det, att vinna “Mello” hade varit störst, avslutar Marcus “Sylve” Holmberg och skrattar gott.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.