”Hundraåringen” som teater med Claes Malmberg i alla roller


Elin Winberg 2022-07-02

\
Bild:Tommy Holl
"Hundraåringen" med Claes Malmberg i alla rollerna spelas på Tjolöholms slott fram till den 7 augusti, sen följer en turné på olika ställen i landet.

KULTUR & NÖJE | Nu spelas föreställningen ”Hundraåringen” på Tjolöholms slott med Claes Malmberg, 61, i huvudrollen – och i alla andra roller. Lokalpressens reporter ringde upp skådespelaren en dag när repetitionerna pågick för fullt, vilket resulterade i ett samtal om pjäsen, världsläget och hur det är att spela komik i största allmänhet.

Den folkkära berättelsen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” har blivit teaterföreställning. Romanen, skriven av Jonas Jonasson, blev en läsarsuccé när den gavs ut 2009 och 2013 kom filmen med Robert Gustafsson i huvudrollen. Fram till den 7 augusti spelas nu teaterversionen ”Hundraåringen” i Magasinet på Tjolöholms slott.

En berättelse som börjar med att Allan Karlsson rymmer från sitt eget hundraårskalas genom att hoppa ut genom fönstret på äldreboendet.
– Allan träffar på en massa personer under den här resan när han beger sig ut i världen, och dessutom berättar han sin egen livshistoria för de här människorna han möter. Pjäsen utspelar sig både i nutid och dåtid så den är ju lite så där ”Forrest Gumpig”, säger Claes Malmberg.

Allan Karlssons liv har varit minst sagt händelserikt, under sin levnadstid har han träffat på bland annat Josef Stalin, Winston Churchill och Franklin D. Roosevelt. Rymlingen är också mycket fascinerad av dynamit och är med och bygger en atombomb. Men sådana färdigheter är inget Claes Malmberg har lärt sig på riktigt, det kan han intyga.
– Nej, ingen behöver vara rädd för att jag ska bygga en atombomb, säger han skämtsamt.

Läs mer i sommarupplagan >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.