Newcastlesupporterns låt om favoritlaget har elva miljoner lyssningar


Jonas Bengtsson 2022-07-10

Tack vare framgångarna med fotbollslåten “Saint-Maximin” har Mick Ceason nu kunnat släppa sitt svenska debutalbum “Säsongen”.
Bild:Privat
Tack vare framgångarna med fotbollslåten “Saint-Maximin” har Mick Ceason nu kunnat släppa sitt svenska debutalbum “Säsongen”.

KULTUR & NÖJE | Mick Corneliusson brinner för favoritlaget Newcastle United och för musiken – och när de två spåren mixades ihop i studion blev det en framgångssaga i dur. För tack vare den superpopulära låten om dribblern Allan Saint-Maximin kan artisten nu släppa sitt debutalbum på svenska.
– Det är som ett soundtrack till sommaren, säger han.

I samband med att fotbollslaget Newcastle United köpte in den franske fotbollsspelaren Allan Saint-Maximin sommaren 2019 släppte också Mick “Mick Ceason” Corneliusson en hyllningslåt på engelska till nyförvärvet.

– Jag gjorde låten en söndag i augusti det året och visste egentligen inte mycket alls om honom. Jag hade bara sett några klipp på youtube. Det var faktiskt den första fotbollslåten jag gjorde och fort gick det. Från noll till färdig produkt på två timmar, och resten är historia...

Tre år senare har låten spelats elva miljoner gånger på Spotify och använts över 90 000 gånger på TikTok och blivit en modern hitlåt i de egna supporterleden bland “Skatorna”. Men låten gick trögt till en början och det var först för ungefär ett år sedan som den verkligen fick luft under vingarna.

Läs mer i sommarupplagan >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.