Från Pustervik till Sjölyckan i Tollered


Denny Bågenholm 2022-08-10

Bild:Pressbild Luger

KULTUR & NÖJE | Just nu drar Truls Mörck fulla hus runt om i Sverige med sitt soloprojekt. Häromveckan hade Truls en bejublad spelning på Pustervik i Göteborg och den 20 augusti kommer han tillsammans med sitt femmannaband till Sjölyckan restaurang och konferens i Tollered.

Truls Mörck är ett namn som alla bör lägga på minnet – med en gedigen bakgrund som gitarrist i Slowgold och gitarrist, sångare samt låtskrivare i Den Stora Vilan, är han mer redo än någonsin att storsatsa på sin solokarriär.

År 2015 gav han ut sitt första soloalbum och strax efter det tog han över som basist i Graveyard.
Efter några års väntan är det äntligen dags för soloalbum nummer två ”What A Time To Be Alive”, utgivet av Fetish Records. Soundet är inspirerat av 70-talets lugnare rock och Truls har fokuserat mer på texter, refränger och ett samlat sound denna gång. Man kan höra ekon av Harry Nilsson och George Harrison blandas med drömmiga digitala keyboards och en modern, avslappnat psykedelisk produktion.

– Vi har försökt skapa ett mjukt drivande och lättlyssnat sound som på något sätt ändå känns intressant och välgjort. Mina texter är nog ganska självupptagna och introspektiva. Det naiva och ärliga jag kan läsa mellan raderna i rockhistoriens enklare lyrik inspirerar mig” säger Truls Mörck.

– Det blir gott käk, go miljö, skön avspänd atmosfär, grannar och vänner inom synhåll. Bandet börjar spela runt sju. Det blir mat från Butchered Burgers i Lerum från klockan sex. Scenen är placerad utomhus och med stora ytor att vistas på för våra gäster. Vid regn finns stora parasoller och tält att mysa och kramas under. Det här kommer bli hur bra som helst,  så missa inte detta unika tillfälle, säger Christian Wiksten från Sjölyckan.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.