Alexandra Zazzi en av kockarna i “Kockarnas kamp”


Jonas Bengtsson 2023-09-23

Per Lernström (till höger) är programledare för årets ”Kockarnas kamp”. De tio kockarna är Alexandra Zazzi, Johan Jureskog, Danyel Couet, Isabella Morrone, Norbert Lang, Joakim Almqvist, Michael Björklund, Florencia Abella, Daniel Müllern och Linnéa Liljedahl.
Bild:Jakob Dahlström / TV4
Per Lernström (till höger) är programledare för årets ”Kockarnas kamp”. De tio kockarna är Alexandra Zazzi, Johan Jureskog, Danyel Couet, Isabella Morrone, Norbert Lang, Joakim Almqvist, Michael Björklund, Florencia Abella, Daniel Müllern och Linnéa Liljedahl.

KULTUR & NÖJE | Tio välmeriterade kockar ställs mot varandra i den nya säsongen av “Kockarnas kamp”. Stjärnkocken och "Robinson"-vinnaren Alexandra Zazzi är en av dem.

– “Kockarnas kamp” är mycket tuffare än att vara på en öde ö, säger hon.


 

Den 3 oktober är det premiär för nya säsongen av TV4:s “Kockarnas kamp”. I årets upplaga återvänder tio välkända och revanschsugna kockar till programmet som spelades in i en lada i Tomelilla, vid Tosterups slott, i början av sommaren.
– Det var jättehärligt och samtidigt andra gången jag var med, så jag visste vad som väntade. Det var precis lika roligt, ansträngande, skrämmande och häftigt som förra gången. “Kockarnas kamp” är verkligen en utmaning, säger Alexandra Zazzi som slutade fyra 2015 efter att ha vunnit tre tävlingar på vägen.

Hur är det att tävla i matlagning?
– Det här är inte matlagning, det är mer sommarlekar inom matlagning (skratt). Tekniker och så är ju på riktigt men allting går på tid hela tiden. Sen är jag knäpp och får horn i pannan när det ska tävlas. Det gäller för mig att balansera mellan att vara lagom taggad och övertaggad, men det blir ett sånt jäkla adrenalinpåslag i den där ladan.

Alexandra utlovar en spännande säsong, och även om hon tycker om att tävla så var det något helt annat som var höjdpunkten under inspelningsperioden.
– Det roligaste har varit snacket mellan oss kockar. Det är som ett kockkollo när man sätter tio kockar tillsammans där alla har samma utmaningar på jobbet och samma passion till maten och sitt yrke. Det blir såna otroliga samtal när det kommer igång.

Hon kände ett par av de andra kockarna sedan innan och fick samtidigt flera nya vänner under programmets gång.
– Alla är så härliga och generösa och det man kan säga om årets säsong är att det fanns en stor genuin respekt och kärlek för varandra. Så därför var det sorgligt att någon var tvungen att åka ut varje vecka.

Ett av de kända momenten i “Kockarnas kamp” är såsduellen då två kockar, som riskerar att åka ut, får en råvara och därefter ska skapa en sås till den. Inte sällan behöver kockarna då vispa för hand i full fart.
– Såsduellen fanns kvar även den här gången, men det har även lagts till några nya grepp som gjort programmet ännu bättre.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.