Jubilerande fotoklubb ställer ut


Hanna Uhlin 2023-09-24

Lars Ander visar foton som medlemmarna har tagit. Nu finns klubbens första utställning att se vid Guldsmedsplatsen och kulturhusets entré.
Bild:Hanna Uhlin
Lars Ander visar foton som medlemmarna har tagit. Nu finns klubbens första utställning att se vid Guldsmedsplatsen och kulturhusets entré.

KULTUR & NÖJE | I höst firar Mölnlycke fotoklubb 50 år med en gästföreläsning och två jubileumsutställningar i Landvetter och Mölnlycke. Lokalpressen träffade fotoklubbens ordförande för ett samtal om utmaningar, stolthet och de aktuella utställningarna.

 

Mölnlycke fotoklubb är precis vad det låter som: en förening för fotointresserade. I dagsläget har klubben ett 40-tal medlemmar som ses varje månad för att umgås, göra fotoutflykter, ge varandra konstruktiv kritik och arrangera tävlingar med olika teman. I samband med klubbens 50-årsfirande visar de nu upp några av sina bilder i två publika fotoutställningar. Den första utställningen, ”Våra vattendrag”, startade i dagarna och visas på Guldsmedsplatsen utanför Landvetter kulturhus. Dessutom visas flera av medlemmarnas fotografier digitalt i kulturhusets entré.

– Vi har skildrat sjöar och vattendrag i kommunen, som ju är känd för alla sina sjöar. Temat diskuterades fram tillsammans med Landvetter kulturhus, berättar fotoklubbens ordförande Lars Ander.

Den 30 september är det vernissage för klubbens andra jubileumsutställning i Mölnlycke kulturhus. Då ställer flera av fotoklubbens medlemmar ut ett stort antal bilder på temana människor, natur och rörelse. För att uppmärksamma 50-årsjubiléet har klubben även bjudit in den kända naturfotografen Tore Hagman för en gästföreläsning i Landvetter kulturhus.

– Under vernissagen ska vi presentera bilderna och klubben, och besökarna får gärna ta med sig egna foton för någon form av bilddiskussion. Att Tore Hagman kommer är vi också väldigt glada för. Han är en otrolig fotograf och den föreläsningen blir en del av vårt firande, säger Lars Ander som känner både stolthet och ansvar för den jubilerande föreningen.

– Den har ju funnits sedan 1973 och drevs av ett antal pionjärer under många år. Man känner en viss stolthet över en gammal förening som dessutom har överlevt en hel del motgångar. För åtta år sedan blev vi av med vår föreningslokal och det var ett hårt slag mot klubben. Sedan kom pandemin som gjorde att vi fick lära oss att hålla möten digitalt. Men vi har fortsatt och det är jag väldigt tacksam för, säger han.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.