Uno Svenningsson kommer till Råda Rum


Denny Bågenholm 2023-04-17

Uno Svenningsson kommer till Råda Rum på söndag 23 april klockan 18.00
Bild:Pressbild
Uno Svenningsson kommer till Råda Rum på söndag 23 april klockan 18.00

HÄRRYDA | En av de stora artisterna inom svensk pop med sin unika röst. Uno Svenningsson kommer till Mölnlycke söndag 23 april. Sedan första albumet med Freda´ har det snart gått 40 år och han kommer även med ett nytt album inom kort. I sommar blir det turné med Gyllene Tider.

 

Nu kan du få njuta av hans musik i ett kompaktare sammanhang än Ullevi på Råda Rum.
Uno har med sig två duktiga musiker i Christer Karlsson på keyboard och “stomp” samt Magnus Reuterberg på gitarr. Även den duktiga gospelkören Loud’n Proud under ledning av Kristian Hvitfeldt är med på konserten.
– Det kommer bli låtar från Freda´ fram till idag, och tillsammans med en fantastisk kör kommer det bli riktigt roligt. En kör gör ju att allt blir mycket större, säger Uno Svenningsson.

Allt började i Gnosjö i början på 1980-talet där några killar skulle vara med i en antidrogtävling och arrangören ringde och frågade vad bandet hade för namn.
– Jag ringde de andra killarna och vi bestämde att Freda´ var ett bra namn för vi skulle ju bara spela en gång, men historien ville ju något annat. Vi vann och gick vidare till regionsfinalen i Gislaved där vi blev trea. Vi fick snabbt en publik och bara efter några spelningar fick vi skivkontrakt.

Gruppens stora genombrott kom 1986 med låten “Vindarna”  och efter det kom flera stora svenska 80-talshits som “i en annan del av världen” och “Allt man kan önska sig”
– Vårt sound var väl rätt unikt, och sen tillförde min röst ett eget id som stack ut. Vi fick tidigt en hängiven publik som gillade vår musik.

Sen har du även samarbetat med den tidiga svenska hiphopen?
– Jag fick frågan från producenterna Collén & Webb om jag kunde skriva refräng till Ken Rings låt "Mamma" och det var 1999. Nästan samtidigt släppte Blues en cover på “Under Ytan” som också blev väldigt framgångsrik. Så plötsligt var jag “het” på den svenska hiphop-scenen, säger Uno och skrattar.
– Jag fick höra att de gillade mitt sätt att sjunga och det var ju hedrande.

I sommar blir det turné med Gyllene Tider?
– Ja, det ska verkligen bli kul att gästa dem i sommar. Jag kommer vara med på alla konserter i Sverige och en i Norge och sen kommer jag även göra egna konserter under sommaren. Det finns nog inget roligare än sommargig, säger Uno.

Har du något du vill göra som står på din “bucket list”?
– Jag hade planer på att spela in ett album på engelska med covers som jag gillar, men det har tonat bort och idag har jag väl inget som jag saknar att jag inte gjort.

Vad är du mest stolt över?
– Att allt hände och att det fortfarande händer. Att jag kan stå på scen 40 år senare och trots att tiderna förändras är det en enorm ynnest att få göra det man älskar och att publiken vill se och höra mina låtar.

Biljettlänk >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier. 


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.