Gräsliga konstgräsplanen ska äntligen bytas ut – prislappen långt under budget


Jonas Bengtsson 2023-04-18

”Bara” 3 136 000 kronor blir prislappen för nya konstgräset, varav det i budgeten fanns utrymme för över det dubbla. Peter Arvidsson (SD) till vänster. Patrik Linde (S) till höger.
Bild:Jonas Bengtsson / Pressbild / Anna Sigvardsson
”Bara” 3 136 000 kronor blir prislappen för nya konstgräset, varav det i budgeten fanns utrymme för över det dubbla. Peter Arvidsson (SD) till vänster. Patrik Linde (S) till höger.

HÄRRYDA | Djupedals slitna A-plan ska äntligen få nytt konstgräs, och dessutom passar man på att rusta upp vissa kringytor. Kostnaden för Härryda kommun blir 3 136 000 kronor.

– Skönt att det går åt rätt håll och att en ny konstgräsplan kan komma på plats, säger Mölnlycke IF:s ordförande Patrik Linde som dessutom är oppositionsråd för Socialdemokraterna.


 

Härryda kommun har sedan tidigare beslutat att rusta upp och anlägga ett nytt konstgräs på Djupedals A-plan. Nu är det klart vilket anbud som vann och till vilken prislapp.
– Det är jätteglädjande att vi är på väg att få en ny och omlagd konstgräsplan på den platsen. Den är väldigt sliten och det har varit problem med att den lossnat och vi har varit oroliga för skaderisken. A-planen har gått att använda för ungdomslag men det har inte gått att gasa på ordentligt, säger Patrik Linde.

Till en början inkom sex anbud varav tre godkändes inför att beslutet skulle tas i förra veckan av kommunstyrelsen. Det vinnande budet blev 3 136 000 kronor varav budgeten faktiskt tillät en kostnad på hela sju miljoner kronor.
– Det är alltid bra med flera anbud för då vet man att priset ligger rätt, får man bara in ett anbud är det svårare att avgöra och jämföra. Men nu kom det in flera relativt bra anbud, säger Patrik Linde (S) som är andre vice ordförande i kommunstyrelsen och alltså även ordförande i Mölnlycke IF – som tillsammans med Sjövalla FK är de idrottsföreningar som främst nyttjar Djupedalsplan, som har både en A- och en B-plan.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.