Tusentals kronor samlades in till Världens Barn


Jonas Bengtsson 2022-10-30

Den 7 oktober direktsändes insamlingsgalan \
Bild:Robert Björk
Den 7 oktober direktsändes insamlingsgalan "Tillsammans för världens barn" i SVT. Programledare var Pernilla Månsson Colt, David Sundin, Kodjo Akolor och Arantxa Alvarez. Utöver det har mängder med initiativ lett till att nästan 50 miljoner kronor samlats in.

HÄRRYDA | Totalt 276 477 kronor samlade Härrydaborna in under kampanjperioden till Världens Barn. Det var 30 000 kronor mer än i fjol.

 

Insamlingen till Världens Barn fortsätter året ut, men när den stora galan gick av stapeln tidigare i oktober meddelade programledarna att 46,6 miljoner kronor samlat in totalt under 2022.

– Det är glädjande att vi är så många som kämpar tillsammans och gör skillnad för barns rättigheter. Detta är extra viktig i en tid när utvecklingen backar i världen, säger Kristina Henschen som är generalsekreterare för Radiohjälpen som står bakom kampanjen.

276 477 kronor av de insamlade medlen kom från Härrydabor – en ökning med nästan nio procent jämfört med i fjol. I tävlingen vid namn kommunkampen slutade Härryda på plats sex i Västsverige räknat till antal skänkta kronor fördelat per invånare (7,03 kronor per capita).

Topptrion på Sverigelistan var Arjeplog (140 kronor/capita), Sorsele (113 kronor/capita) och Öckerö (88 kronor/capita).

FAKTA
Om kampanjen
Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och UR i samarbete med 14 svenska civilsamhällesorganisationer och omkring 45 000 frivilliga.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.