Landvetters Superteam anordnar skridskoskola för ukrainska barn under höstlovet


Denny Bågenholm 2022-10-26

Bild:Landvetter Konståkningsklubb

Bild:Landvetter Konståkningsklubb

HÄRRYDA | På onsdag 2 november kommer Superteam – Landvetter konståkningsklubbs ungdomslag i synkroniserad konståkning att anordna en höstlovsaktivitet i samarbete med föreningen HUG – Help Ukraine Gothenburg.

 

– Vårt ungdomslag i synkroniserad konståkning, Superteam, håller skridskoskola för ukrainska flyktingbarn klockan 13.00-15.00 och efteråt kommer Landvetter konståkningsklubb att bjuda barnen på hamburgare och glass. Vi har också fått lite matpengar av ett företag för att komplettera samt så att alla barn får med sig en godispåse, säger Elise Brankell som är en av initiativtagarna till aktiviteten och förälder till en av åkarna i teamet.

– 15.30 tänkte vi avsluta med en miniuppvisning där Superteam får uppträda med sitt kommande tävlingsprogram och vi har också en singelåkare som ska få visa sitt singelprogram.

Hur kom ni på idén till aktiviteten?
– Vi såg en efterlysning på aktiviteter för ukrainska flyktingbarn med begränsade ekonomiska möjligheter och tog en första kontakt med Katja Blank på HUG för att höra om det fanns ett intresse av att komma till Landvetter och prova på att åka skridskor, vilket det fanns. Frågan ställdes samtidigt till styrelsen i Landvetter konståkningsklubb och gensvaret blev omedelbart: Självklart! Efter lite planering har detta utmynnat i en höstlovsaktivitet nästa vecka. Det visade sig att intresset var stort och aktiviteten blev fullbokad på bara några timmar.

– Klubbens förhoppning är att detta ska visa att alla kan göra någonting, och bidra till att skapa positiva minnen för barn som verkligen behöver det. Det kostar så lite att ställa upp med sin tid, men tacksamheten vet inga gränser. Förutom bidrag från privata givare för att kunna bjuda på glass och godis, ställer även klubbens välmeriterade huvudtränare, Aksana Jolkin och Andrea Dohany upp oavlönat liksom föräldrar till aktiva åkare för att rådda runtomkring. Vi är otroligt glada över att vi har fått möjlighet att göra detta, avslutar Elise.

Fakta
Superteam – Landvetter konståkningsklubbs ungdomslag
Superteam består av cirka 18 yngre åkare i åldrarna 10-14 år. Nyligen kvalificerade sig en av de äldsta åkarna till Sveriges landslag i synkroniserad konståkning – Team Inspire – som även det har sitt ursprung i Landvetter konståkningsklubb. Både klubbens ungdomslag och landslaget tränar för samma huvudtränare, Andrea Dohany, som satt Sverige och Landvetter på synkrokartan med besked.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.