Nytt HVB-boende i Hindås


Denny Bågenholm 2023-11-30

Hindås kyrka
Bild:Arkivbild Wikipedia
Hindås kyrka

HÄRRYDA | Ett företag har sökt och fått tillstånd att bedriva hem för vård eller boende. Lokalen är en enplansfastighet med tio rum där åtta av rummen är tilltänkta att användas av de intagna och två rum av personal. Företaget driver redan hem i Furuskog i Partille.

 

Ansökan gäller verksamhet i Hindås som ska ha åtta platser och vända sig till pojkar eller unga män i åldern från 15 år till 19 år som vistas i olämpliga miljöer. Exempelvis nämns ungdomar som har begått enstaka brott, provat att ta droger eller som har ett hotfullt beteende i tillståndsansökan. Pojkarna eller de unga männen kan också ha problematiska relationer till föräldrar eller kamrater.

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, anser att företaget som sökt tillstånd uppfyller kraven gällande insikt, lämplighet i övrigt och ekonomiska förutsättningar. Beslutet togs den 5 november.

FAKTA - Hem för vård eller boende.
HVB, är verksamheter som bedriver behandling eller är inriktade på omvårdnad, stöd eller fostran. De kan rikta sig till barn, ungdomar, vuxna eller familjer med någon form av behov inom socialtjänstens ansvarsområde, exempelvis missbruks- eller beroendeproblematik. Målgruppen kan också vara ensamkommande barn som söker asyl eller som fått permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.